To je to što me zanima!

Janjeći kotleti za prste polizati - sigurno ćete ih raditi ponovo

Donosimo recept za janjeće kotlete, koji nakon što isprobate čuvat ćete kao pravo malo blago. Uz malo mrkve, peršina i začinskog bilja imate pravu poslasticu za uskrsni stol
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kg janjećih kotleta
  • sjeckano začinsko bilje (ružmarin, majčina dušica, itd.)
  • bjelanjak
  • 1 i 1/2 dcl bijelog vina
  • žuta mrkva
  • pastrnjak
  • 1/2 korijena peršina
  • bijeli dio mladog luka
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 2 žlice krušnih mrvica

Priprema:

  • Začinsko bilje pomiješajte s krušnim mrvicama i lagano umućenim bjelanjkom.
  • Janjeće kotlete izrežite na četiri jednaka dijela, začinite solju i paprom, kratko zapecite na dvije žlice maslinova ulja i obložite smjesom od sjeckanog bilja.
  • Posložite ih na lim, a pored rasporedite tanko narezane ploške luka i korjenastog povrća.
  • Prelijte sve preostalim maslinovim uljem i pecite oko 15 minuta na 200°C.
  • Komade kotleta izvadite na tanjur pa ih, nakon što odstoje desetak minuta, izrežite na ploške.
  • Umak od pečenja i povrće zalijte vinom, kratko prokuhajte i izmiksajte štapnim mikserom te poslužite uz meso.
  • Ovisno o veličini kotleta, prema savjetu chefa Tomislava Špičeka, nakon što se kratko zapeku i oblože korom, u pećnici ih pecite od 9 do 15 minuta.
  • U smjesu za oblaganje možete umiješati mljevene pistacije i druge orašaste plodove, sezam, usitnjene masline te svježe sjeckano začinsko bilje.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • onedollar1 11.04.2017.

    Aaa to mi je finoooo

  • goran_i_maja 11.04.2017.

    "sjeckano začinsko bilje (ružmarin, majčina dušica, itd.)" Molio bih autora članka da mi pojasni kakvo je to začinsko bilje "itd."

  • 11.04.2017.

    ne volim ih

Komentiraj...
Vidi sve komentare