To je to što me zanima!

Japanci predstavili super brzi vlak koji vozi i tijekom potresa

Opremljen je i litij-ionskim sustavom za pogon koji mu omogućuje da se kreće i kad nema struje ili da se premjesti na sigurno ako se nađe na mostu ili u tunelu
Vidi originalni članak

Japanci su predstavili svoj novi rekordno brzi vlak N700S koji se kreće 'glađe' i brže od svojih predhodnika ali i u slučaju potresa može prevesti putnike na sigurno.

N700S (S stoji za Supreme) s radom je počeo 1. srpnja i dio je Tokaido Shinkansena koji povezuje Tokio s Osakom i Kobeom. Supreme dostiže rekordnu brzinu od 360 kilometara na sat što ga čini jednim od najbržih vlakova na svijetu, no brzina u vožnji ipak je ograničena na 285 kilometara na sat.

POGLEDAJTE VIDEO O 'VLAKU ZA UŽITKE' JUŽNOKOREJSKOG VOĐE KIM JONG-UNA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Po svom se izgledu N700S ne razlikuje previše od starijih modela N700 ili N700A, - osim po elegantnom zlatnom logotipu, malo 'bucmastijim obrazima' i elegantnijem dizajnu prednjih svjetala.

PRIDRŽAVAJU SE Japan prvi zabranio istodobno hodanje i gledanje u mobitel

Iznutra sjedala putnicima nude nešto više mjesta i udobnosti od predhodnih modela, svako sjedalo ima svoju utičnicu a unutarnja je rasvjeta osmišljena za stvaranje opuštajuće atmosfere. 

Vlak je povezan i sa senzorima za potrese pa ako se primijeti jača seizmička aktivnost, sustav automatski isključuje struju iuključuje kočnice za slučaj opasnosti. 

Opremljen je naime litij-ionskim sustavom za pogon, prvim takvim na svijetu, koji mu omogućuje kretanje i bez struje, kao i da se  tijekom potresa s malom brzinom premjesti na sigurno, ako se nađe npr. na mostu ili usred tunela.

I ČESI IM NISU 'ZELENI' Češki vlak preskače Sloveniju, ali i dalje će voziti za Hrvatsku

- Sa lakšim i kompaktnijim mehanizmima u podu vlaka N700S stvorili smo novi standard - rekao je voditelja odjela za vlakove JR Centrala Masayuki Ueno.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • max2017 08.07.2020.

    slično ko i cug iz Zaboka do Zagreba....fletno....

  • BlackdoG_1 08.07.2020.

    Kad sam bil u Japanu frend i ja planirali uštedjet lovu i spavat po noćnim vlakovima od grada do grada. Plan pal u vodu čim smo vidjeli da od najudaljenijih gradova vlak vozi nešto više od 3 sata. Stvarno je to začuđujuća brzina. Karta za 4 tjedna vlaka je oko 3400kn ako se dobro sjećam ali isplati se. Prošli smo cijeli Japan u mj. dana. zemlja je svemir prema Hr, a i ostatku svijeta.

  • superman1978 08.07.2020.

    Kod nas treba ukinut zeljeznicu i to pod hitno! Dubioza koja nikad nece isplivat iznad nule!!! Pruga je u tolikom rasulu da su ovi drlozi od vlakova prebrzi za nju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare