To je to što me zanima!

Japanska kuharica tvrdi: Većina ljudi pogrešno priprema rižu

Riža je tradicionalno najvažnija namirnica u japanskoj kuhinji, a slavna kuharica Harumi Kurihara kaže da iako postoji puno varijacija u kuhanju riže, jamči da će se po njezinom receptu istaknuti odličan okus te namirnice
Vidi originalni članak

Harumi Kurihara fenomen je u svom rodnom Japanu s više od 20 milijuna primjeraka knjiga prodanih diljem svijeta te desecima dućana u Japanu koji drže njene proizvode za kuhanje. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njena posljednja knjiga, Harumi's Japanese Kitchen, djelomično se temelji na istoimenom televizijskom programu i nudi alate i recepte za pomoć u savladavanju japanskih recepata.

- Volim kuhanu rižu u japanskom stilu, zbog čega sam eksperimentirala s toliko načina da skuham savršenu rižu. Japanci obično kuhaju rižu u posebnom kuhalu za rižu, no savršenstvo okusa može se postići i na druge načine - kaže ona.

SAMO TRI SASTOJKA Lijeni čokoladni kolač: Okus mu je savršen, a ne mora se peći!

Njen recept:

U zdjelu stavite 2 šalice bijele riže kratkog zrna. Napunite hladnom vodom i lagano promiješajte rižu rukom. Ocijedite kako biste bacili zamućenu vodu.

Potom rukama lagano protrljajte zrna riže jedno o drugo služeći se korijenom dlana. Isperite pod hladnom tekućom vodom i ocijedite. Nastavite trljati i ispirati dok voda ne postane bistra. Ocijedite rižu u situ i ostavite da odstoji 15 minuta.

Stavite rižu u tavu i dodajte jednaku količinu vode u tavu. Za mekšu teksturu dodajte još malo vode; za tvrđu koristite malo manje vode. Pokrijte tavu i stavite da se kuha na najjačoj vatri.  

KREATIVNI KUHAR Smislio lazanje od 30 kila i 60 slojeva. Tko ih može pojesti?

Dovedite do vrenja i ostavite pirjati na laganoj vatri 10 do 12 minuta. Isključite vatru i ostavite stajati 10 minuta. Skinite poklopac i promiješajte rižu prije posluživanja.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ajetodoo 21.08.2020.

    Ovo mi sliči na obavijest vozačima preko radija, "oprez, na autocesti jedno vozilo juri u suprotnom smjeru". "Da jedno, pomisli talentirani vozač,......i t.d. ".Tako je i ova baba najpametnija.

  • ajetodoo 21.08.2020.

    Đava ti je to, velika nauka od kuhanja riže!!! Samo je zaboravila napisati treba li rižu i poslije kuhanja oprati u 7 voda, ili je dovoljno u tri(3).

  • maksuzija 21.08.2020.

    Svatko tvrdi da je ovo pogrešno ili ovo pogrešno. Zna se da ova sluz od riže je dobra protiv proljeva. Kad kuham rižu, nikad ju ja ne ispirem. 120 grama riže (to mi je mjera za 1 obrok) i 1 litra vode i neka se kuha 15 minuta ili do željene čvrstoće i sve Ok sa njom. Neće me nitko uvjeriti da to nije dobro, tako kuham godinama i sve OK. To kao da kažeš kada pečeš jaja pa jaja se mješa sa u smjeru kazaljke na satu, a ako u obrnutom smjeru mješaš, jaja se neće dobro ispeći.

Komentiraj...
Vidi sve komentare