To je to što me zanima!

Jedite ju u bilo koje doba dana: Slasna pita od sira s tikvicama

Priprema ove pite je vrlo lagana, tako da ju mogu bez problema napraviti i početnici. Ono najbolje je što ju možete jesti za doručak, ručak i večeru
Vidi originalni članak

Sve što vam treba je nekoliko jednostavnih sastojaka i 20 minuta. Zasučite rukave i krenite!

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • 250 g lisnatog tijesta
  • 250 g tikvica
  • 250 g svježeg sira
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 jaja
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • muškatni oraščić

Priprema:

Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu oko tri milimetara te ga prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Tikvice nasjeckajte na tanke kolutiće, posolite i pustite da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode. Svježi sir pomiješajte s nasjeckanim češnjakom, naribanim muškatnim oraščićem i jajima. 

NIJE KOMPLICIRANO Trik kuharice: Evo kako uvijek dobiti savršeno pahuljastu rižu

Posolite i popaprite te sastojke dobro izmiješajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite po tijestu, dodajte tikvice pa pecite pitu u pećnici na 170°C oko 40 minuta.

Dobar tek!

Idi na 24sata

Komentari 3

  • danijelavucic07@gmail.com 28.04.2021.

    Ja radim s ribanim tikvicama i to se zove bućnica

  • ..lola. 23.04.2021.

    Može i bechamel sos umjesto svježeg sira, pomiješan sa parmezanom

  • nap 23.04.2021.

    obozavam ovakvu pitu sir i tikvice izvrsna kombinacija

Komentiraj...
Vidi sve komentare