Lifestyle

Komentari 3

Jedite ju u bilo koje doba dana: Slasna pita od sira s tikvicama

Jedite ju u bilo koje doba dana: Slasna pita od sira s tikvicama

Priprema ove pite je vrlo lagana, tako da ju mogu bez problema napraviti i početnici. Ono najbolje je što ju možete jesti za doručak, ručak i večeru

Sve što vam treba je nekoliko jednostavnih sastojaka i 20 minuta. Zasučite rukave i krenite!

POGLEDAJTE VIDEO:

Sastojci:

Priprema:

Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu oko tri milimetara te ga prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Tikvice nasjeckajte na tanke kolutiće, posolite i pustite da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode. Svježi sir pomiješajte s nasjeckanim češnjakom, naribanim muškatnim oraščićem i jajima. 

Posolite i popaprite te sastojke dobro izmiješajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite po tijestu, dodajte tikvice pa pecite pitu u pećnici na 170°C oko 40 minuta.

Dobar tek!

Najčitaniji članci