To je to što me zanima!

Jedna stvar koju svi mrze na poslu: Mail sa šefom u CC-u

Mnogi zaposlenici stavljanje šefa u "cc polje" doživljavaju kao oblik pasivne agresije, ljuti ih što se njihov rad nadzire bez njihova znanja, a i doživljavaju to kao nepravdu
Vidi originalni članak

Poslovna savjetnica Alison Green na svom blogu Ask a Manager ispričala je kako mnogi zaposlenici traže savjet u slučaju kada drugi kolege stave nadređenog u e-mail prepisku, a da to oni sami nisu tražili. Pomoću opcije CC možete držati nekog u prepiski e-mailova, a da nije njemu direktno namijenjen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njezini čitatelji opisali su opciju CC kao veoma iritantnu, ali i pasivno-agresivnu. Green tvrdi da, kada šaljete e-mail kolegi s posla, a stavljate nadređenog u CC, to može naljutiti onog kome je pošta namijenjena.

OSTAVITE DOBAR DOJAM Kada tražite posao preporuku tražite od bivšeg šefa i kolega

- Ipak, polje CC ima svoju funkciju. Potpuno je prihvatljivo kopirati sadržaj nekome koga želite zadržati u svojoj petlji, iako nije primarni primatelj vaše pošte. Problemi počinju kada se CC koristi za druge stvari. Na primjer, zaposlenici stavljaju šefove u CC jer smatraju da će se njihova poruka ozbiljnije shvatiti - kaže Alison Green.

Pokazala je i jedan primjer takve komunikacije.

- Programer sam i često surađujem s internim klijentima. Većina je sjajna, ali postoji jedan muškarac s kojim nikad nisam siguran što misli. Kada ima problem s nečim što sam učinio, stavlja u CC mog nadređenog, nadređenog od mog šefa i tako dalje. Osjećam se loše i kao da nisam od pomoći, iako jesam. Uvijek riješim svaki problem - požalio se muškarac.

DOBAR SEKS - UČINKOVIT RADNIK Dobar seksualni život važan i za šefove - radnici su marljiviji

S druge strane, držanje nadređenog u CC-u može biti i njegov zahtjev.

- Moj šef traži da ga držim u svim mailovima koje šaljem. Često kad ga dodam u poštu, ljudi ga brišu iz niza. To rade jer im je, pretpostavljam, neobično. Objasnio je kako mora pratiti poštu da bi znao s kime i kako surađujem - napisao je drugi čitatelj.

Alison dodaje kako je veliki problem kada nekog u jednom trenutku u prepisci maknete iz CC-a, odnosno kopije, jer izgleda kao da je prepiska stala i da više ne odgovarate.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare