To je to što me zanima!

Jednostavni fudge s maslacem od kikirikija i crnom čokoladom

Ako volite poslastice s maslacem od kikirikija, svidjet će vam se ovaj recept. Samo četiri sastojka i brza priprema čini ovu slasticu idealnom za sve prilike
Vidi originalni članak

Fudge je vrsta poslastice - nešto između bombona, karamele i kolača - koji se radi miješanjem šećera, maslaca i mlijeka, zagrijavanjem, a zatim tučenjem smjese dok se hladi kako bi se dobila glatka i kremasta konzistencija.

POGLEDAJTE VIDEO: Čokoladna torta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Po teksturi, ovaj kristalni slatkiš nalazi se između glazure od fondanta i tvrdih karamela. Voće, orasi, čokolada, karamela, bomboni, slatkiši i drugi okusi ponekad se dodaju unutra ili na vrh fudgea.

Sastojci:

Baza:

4 žlice otopljenog kokosovog ulja
4 žlice maslaca od kikirikija
1 žlica mini kapljica od crne čokolade

SPAS U ZADNJI ČAS Tri slatka recepta gotova za 20 minuta: Ovim čokoladnim okusima nećete moći odoljeti!

Topping:

50 grama crne čokolade za kuhanje sa 70 posto kakaa
1/2 žlice kokosovog ulja

Priprema:

Baza:

Umutite kokosovo ulje i maslac od kikirikija dok smjesa ne postane glatka.

Žlicom stavite smjesu u silikonski kalup s 12 mjesta (može biti posuda za led ili silikonski kalup za mini muffine), posipajući stavljenu smjesu u kalup s komadićima čokolade.

Stavite u zamrzivač na 15 minuta dok se čokolada ne stegne.

Topping:

Otopite čokoladu za kuhanje i kokosovo ulje, dobro promiješajte. Žlicom stavite otopljenu čokoladu na smjesu maslaca od kikirikija koju ste netom izvukli iz zamrzivača.

SAMI NAPRAVITE SVOJU KRAFNU Prvi hrvatski Donut bar: 'Naše krafne punimo čokoladicama i keksima, a vole ih i mališani'

Vratite u zamrzivač na 10 minuta dok se ne stegne. Izvaditi fudge iz pladnja.

Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 2 tjedna, piše Healthy Mummy

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare