To je to što me zanima!

Jednostavni i brzi trikovi za blještavo bijele zube

Bjelinu zubi čuvaju prava četkica i pasta, žvakaće gume s ksilitolom, vodica za ispiranje s fluorom, mnogo voća i povrća i neizostavni zubni konac
Vidi originalni članak

Profesionalno izbjeljivanje može oštetiti caklinu i desni, a i zubi su skloniji tamnjenju nakon tretmana. Umjesto toga bolje je četkati ih najmanje dvaput na dan, a poslije obroka žvakati gume za žvakanje s ksilitolom. Vodica za ispiranje s fluorom očistit će zube i osvježiti dah, no već će i grgljanje vode nakon obroka djelomično isprati pigmentaciju i ostatke hrane sa zubiju.
Dobar odabir su paste koje izbjeljuju, a četkica za zube trebala bi biti srednje tvrdoće. Stomatolozi ističu važnost zubnoga konca, a četkanje ne bi smjelo biti kraće od dvije do tri minute.
Zubi će biti bjelji i ako uspijete odoljeti kavi, čaju, koli, crnom vinu, slatkišima te osobito cigaretama. Pomiješate li sodu bikarbonu i malo soli, dobit ćete kućno sredstvo za izbjeljivanje. Sličan učinak imat će i mješavina limunova soka i soli. Progrljajte je svako jutro i večer te dobro isperite vodom.

Jabuka čisti i izbjeljuje zube
Grickanje sirovog voća ili povrća, poput jabuke, kruške, jagode, celera ili mrkve, izaziva lučenje sline koja uništava bakterije i plak te zube održava biserno bijelima i zdravima.

Narančasti ruž ne, ružičasti da
Izbjegavajte ruževe za usne narančastih i žućkastih, ali i blijedih hladnih nijansi. Mnogo su bolji odabir ruževi s plavim podtonovima - ružičasti, crveni, boje burgundca i šljive.

Srebrni je nakit bolji od zlatnog

Ako su vam zubi žućkasti, bolje je kloniti se zlatnog nakita i bisera. Umjesto toga radije izaberite srebro, svjetlucavo drago kamenje poput dijamanata ili kristale tamnijih nijansi.

Preplanulima su zubi bjelji
Zagasitiji, zlaćani puderi ističu bjelinu zubi. Tamniji, preplanuli ten ima sličan učinak, no ne morate ići na plažu ili u solarij - dovoljno je staviti malo bronzera i zubi će u trenu zabljesnuti.

Savršen osmijeh
Bjelinu zubi čuvaju prava četkica i pasta, žvakaće gume s ksilitolom te vodica za ispiranje s fluorom.

Slamka čuva bjelinu
Pića poput kole ili hladnih tamnih čajeva bolje je piti na slamku.

Mijenjajte četkice
Ne zaboravite promijeniti četkicu svaka dva-tri mjeseca.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare