To je to što me zanima!

Jednostavno i fino: Napravite pitu sa šparogama i pršutom

Kako biste napravili pitu za tijesto vam je potrebno brašno, parmezan, maslac, žumanjak i voda. Za nadjev treba maslinovo ulje, pršut, jaja, vlasac i šparoge
Vidi originalni članak

Sastojci:

Tijesto:

  • 190 g brašna
  • 60 g parmezana
  • 100 g maslaca
  • žumanjak
  • 2 žlice vode

Nadjev:

  • žlica maslinova ulja
  • 7 kriški pršuta
  • 4 jaja
  • 2 dl vrhnja
  • 2 žlice vlasca,
  • 2 svežnja šparoga

Priprema:

U električnoj sjeckalici izmiksajte brašno, parmezan i maslac dok smjesa ne postane nalik na krušne mrvice. Dodajte žumanjak i umijesite tijesto. Razvaljajte ga i oblikujte u kuglu, omotajte plastičnom folijom i hladite 20 minuta. Namastite posudu za pečenje. Razvaljajte tijesto i stavite ga u posudu za pečenje, hladite deset minuta pa ga napunite kuglicama za pečenje ili grahom i pecite 15 minuta na 190°C.

Maknite kuglice i pecite još deset minuta. Umutite jaja, vrhnje i vlasac. Posolite i popaprite. Na tijesto složite red šparoga i prelijte dijelom smjese od jaja. Ostale šparoge zamotajte pršutom i stavite u posudu za pečenje. Prelijte ostatkom smjese od jaja i pecite oko 30 minuta na 180°C.

SAVRŠENSTVO OKUSA Hrskave i sočne proljetne rolice od povrća po kineskom receptu

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Tombo 07.03.2020.

    Da šparoge prekrasno.okus ko da travu žvačeš ko krava

Komentiraj...
Vidi sve komentare