To je to što me zanima!

Jednostavno rješenje: Rešetke roštilja najbolje je čistiti lukom

Dolazi toplije vrijeme, a s njime i sezona roštiljanja. I dok je oduševljenje veliko dok se jede, svi žele izbjeći ono što dolazi kasnije, a to je čišćenje roštilja. Međutim, uz ovaj trik s lukom ni to više neće bit problem
Vidi originalni članak

Čišćenje roštilja je neugodan i nimalo lagan posao. Vjerojatno ste već umorni i od raznih sredstava za čišćenje koja nemaju baš ugodan miris. Međutim, postoji puno bolji i prirodniji način - luk.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ova alternativa je netoksična i jeftina. Sve što trebate je oguliti polovicu luka, a ostatak postupka je jako jednostavan. Luk nabodite na vilicu i njome dobro protrljajte rešetke roštilja da biste uklonili masnoću i prljavštinu. 

ZAOBILAZITE IH Stručnjaci: Evo zašto nikada ne treba jesti kokice iz mikrovalne!

Ovo napravite čim pojedete, dok je rešetka još topla jer na hladnoj ovaj trik ne djeluje. Rešetke prije možete poprskati bijelim octom i limunovim sokom da vam bude lakše ribati.

GIMNAZIJALAC IZ OSIJEKA Nikola (16): Nakon škole svaki dan izrađujem lovačke noževe

Luk djeluje antibakterijski pa roštilj odmah i dezinficira, piše 12 Tomatoes.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • IO 25.03.2021.

    Kakva glupost. Rostilj se cisti taman prije nego stavis meso na njega, a ne nakon rostiljanja...

  • zaladilo 22.03.2021.

    Un se najmibolje čusti da se dobron zapeče a unda novinaman trljat da se zadime i izgore a potlin četkun metalnom izdrljat a unda ponjizim prošetat masno meso a unda ga stavt peč i čuvat da se ne zalepi i pocrni.Dobar tek i živli!

  • majmunaš 20.03.2021.

    Ma!

Komentiraj...
Vidi sve komentare