To je to što me zanima!

Jeftini trik uz koji će vam auto dulje lijepo mirisati - tajna je u kvačici na ključnom mjestu

Profesionalna čistačica objasnila je kako možete sami napraviti osvježivač zraka, koji traje dulje od kupovnog i puno je jeftiniji. Sve što vam treba su jedna drvena kvačica i neko esencijalno ulje
Vidi originalni članak

Najbolji način da vam automobil dugo lijepo miriši je da stavite drvenu kvačicu na otvor klimatizacije. Sve što trebate napraviti je nakapati kvačicu s nekoliko kapi svog omiljenog esencijalnog ulja, koje će se upiti u drvo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ovo je odlična ideja za osvježivač zraka, koji je puno jeftiniji od kupovnih, a i dulje traje - napisala je čistačica u Facebook grupi posvećenoj čišćenju.

Isti trik možete iskoristiti i u svom domu. Kvačicu na koju ste nakapali esencijalno ulje možete pričvrstiti na ventilator ili prozor, kako bi dobili željeni efekt.

Jedino pripazite kod odabira ulja ako ovaj trik mislite iskoristiti u svom vozilu.

Klonite se mirisa koji previše umiruju i potiču na spavanje poput lavande i tamjana. Najbolji odabir za automobil bit će esencijalna ulja poput naranče ili sandalovine, a nećete pogriješiti niti ako odaberete eukaliptus ili limun.

Ipak, neki su upozorili i kako trebate biti oprezni s količinom esencijalnog ulja koje ćete nakapati na kvačicu. Ukoliko ga stavite previše, moglo bi se iscijediti po autu, a onda će vam ostati neugodne mrlje.

Ovakvih osvježivača zraka možete napraviti i nekoliko odjednom da ih imate i za kasnije, samo pazite da ih spremite u plastičnu vrećicu sa zatvaračem koji će spriječiti ulazak zraka, piše The Sun.

SAVJETI STRUČNJAKA Kako održavati mirisne svijeće: Savjeti da vam što dulje traju

Umjesto zamjene, kada se istroši miris u kvačici, jednostavno možete samo nakapati još nekoliko kapi i miris će opet biti 'kao nov'.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • ARES.13 04.05.2021.

    Kakve provale ja sam namočiti drvenu vješalica s eteričnim uljem super miriše jedino što sad imam manje mjesta u autu možda da si kupim kaminom.

  • Sivonja i Vesna 30.04.2021.

    pa sa tom kvačicom mogu okačit i čarape-isto mio miris!

  • maxim m 29.04.2021.

    ae otkrila toplu vodu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare