Lifestyle

Komentari 22

Jeftini trik uz koji će vam auto dulje lijepo mirisati - tajna je u kvačici na ključnom mjestu

Jeftini trik uz koji će vam auto dulje lijepo mirisati - tajna je u kvačici na ključnom mjestu

Profesionalna čistačica objasnila je kako možete sami napraviti osvježivač zraka, koji traje dulje od kupovnog i puno je jeftiniji. Sve što vam treba su jedna drvena kvačica i neko esencijalno ulje

Najbolji način da vam automobil dugo lijepo miriši je da stavite drvenu kvačicu na otvor klimatizacije. Sve što trebate napraviti je nakapati kvačicu s nekoliko kapi svog omiljenog esencijalnog ulja, koje će se upiti u drvo.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ovo je odlična ideja za osvježivač zraka, koji je puno jeftiniji od kupovnih, a i dulje traje - napisala je čistačica u Facebook grupi posvećenoj čišćenju.

Isti trik možete iskoristiti i u svom domu. Kvačicu na koju ste nakapali esencijalno ulje možete pričvrstiti na ventilator ili prozor, kako bi dobili željeni efekt.

Jedino pripazite kod odabira ulja ako ovaj trik mislite iskoristiti u svom vozilu.

Klonite se mirisa koji previše umiruju i potiču na spavanje poput lavande i tamjana. Najbolji odabir za automobil bit će esencijalna ulja poput naranče ili sandalovine, a nećete pogriješiti niti ako odaberete eukaliptus ili limun.

Ipak, neki su upozorili i kako trebate biti oprezni s količinom esencijalnog ulja koje ćete nakapati na kvačicu. Ukoliko ga stavite previše, moglo bi se iscijediti po autu, a onda će vam ostati neugodne mrlje.

Ovakvih osvježivača zraka možete napraviti i nekoliko odjednom da ih imate i za kasnije, samo pazite da ih spremite u plastičnu vrećicu sa zatvaračem koji će spriječiti ulazak zraka, piše The Sun.

Umjesto zamjene, kada se istroši miris u kvačici, jednostavno možete samo nakapati još nekoliko kapi i miris će opet biti 'kao nov'.

Najčitaniji članci