To je to što me zanima!

Jesenska panna cotta s narom - slastica za potpuno uživanje

Ako vam se najave neočekivani gosti - ovaj desert spreman je za najviše pola sata. Dok popijete kavu, on će se ohladiti i biti spreman za posluživanje - uživajte...
Vidi originalni članak

Sastojci: 500 ml slatkog vrhnja, 50 g šećera u prahu, vrećica bourbon vanilin šećera, vrećica želatine u prahu (10 g), kokos; preljev: 2 nara, 80 g šećera, 2 dl prošeka

Priprema: Želatinu prema uputama zalijte s hladnom vodom i ostavite 10 minuta neka nabubri. Zagrijte dl slatkog vrhnja. Želatinu otopite na vatri, pa je umiješajte u zagrijano vrhnje. Ostatak vrhnja izmiksajte sa šećerom u prahu i bourbon vanilijom.

Dodajte vrhnje sa želatinom. Rasporedite smjesu u kalupe i stavite u hladnjak dok se krema ne stisne. Očišćene sjemenke nara kuhajte sa šećerom u prošeku dok se umak ne reducira i zatim ga ohladite. Prebacite panna cottu na tanjure, pospite kokosom i prelijte umakom.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Emanuela13 26.11.2016.

    uh...kud obožavam panna cottu...kud obožavam šipak :D :D još samo da mi netko napravi :D :D

  • mily 26.11.2016.

    za iznenadne goste, ali i za momente kada ti se jede nešto slatko, a nemaš ni puno volje, ni inspiracije, a ni vremena. Eh, ima i takvih dana, dešava se:)

  • kamen1983 26.11.2016.

    Sta nije šipak

Komentiraj...
Vidi sve komentare