To je to što me zanima!

Jeste li ikad kušali soufflé omlet sa sirom - tu je odličan recept

Tajna je u odvajanju bjelanjaka od žumanjaka i miksanja bjelanjaka do pjenaste teksture koja kasnije nabubri tijekom pečenja i u konačnici daje vrlo zanimljiv, lagani i prozračan omlet
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 velika jaja - odvojite bjelanjke od žumanjaka
  • sol i papar 
  • žlica neslanog maslaca
  • 50 g ribanog sira - Gruyère ili cheddar
  • po želji sjeckani svježi vlasac 

Priprema:

Najprije izradite žumanjke s malo soli i papra. U posebnoj zdjeli izmiksajte bjelanjke tako da dobijete čvrsti, sjajni snijeg.

Polovicu tučenih bjelanjaka dodajte u žumanjke i lagano promiješajte da se sve dobro sjedini. U to potom umiješajte pola sira i vlasac. Dodajte preostali snijeg od bjelanjaka i lagano miješajte silikonskom lopaticom da se svi sastojci sjedine. Važno je miješati vrlo polako kako bi mjehurići zraka ostali zarobljeni u smjesi.

LAGANI DESERT Jednostavni fudge s maslacem od kikirikija i crnom čokoladom

Na tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte maslac dok se ne zapjeni pa stavite smjesu za omlet i rasporedite je po cijeloj tavi. Poklopite i ostavite neka se kuha dok dno omleta ne dobije rumenu boju, a gornji dio se lagano stegne.

Na to rasporedite ostatak sira pa opet poklopite i kuhajte oko minute, odnosno dok se sire ne počne topiti. Na kraju omlet pažljivo prebacite na tanjur, preklopite i odmah poslužite, prenosi seriouseats.com.

POGLEDAJTE VIDEO: PETA EPIZODA EKSPERIMENTA S ANĐELKOM I RENEOM

AKO STE PROPUSTILI POGLEDAJTE I ČETVRTU EPIZODU EKSPERIMENTA

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare