Ako niste navikli doručkovati i ne možete se prisiliti, nije naodmet uvesti u svakodnevnu praksu zajutrak - brzi obrok koji će pomoći da prebrodite do doručka, savjetuje nutricionistica Sandra Marić Bulat
Tajna je u odvajanju bjelanjaka od žumanjaka i miksanja bjelanjaka do pjenaste teksture koja kasnije nabubri tijekom pečenja i u konačnici daje vrlo zanimljiv, lagani i prozračan omlet
Od klasičnih jela do zdravih malih obroka, pronaći ćete ideje za obiteljske obroke koji će vas nahraniti, a neće oduzeti previše vremena ni energije. Ovo su jednostavni recepti za obroke kojima se uvijek možete vratiti
Talijani omlet rolaju poput palačinki, Španjolci ga peku u pećnici, a ubaciti možete i višak pečenoga, kuhanog ili mljevenog mesa. Volite li nešto egzotičnije namirnice, napravite ovaj omlet na kokosovu ulju
Ovaj ukusni omlet sadrži sve što vam je potrebno da nadopunite ujutro potrošenu energiju. Jaja, kobasice i povrće će vas zasititi, a budući da je kratka priprema, imat ćete više vremena za desert
Kako biste snizili kalorije i kolesterol kombinirajte jedan žumanjak i dva bjelanjka. U omlet možete dodati rajčicu, cheddar ili feta sir, a za dodatak omega 3 masnih kiselina dodajte dimljeni losos
Najraširenija namirnica u svim dijelovima svijeta su jaja, a stručnjaci kažu kako je riječ o vrlo hranjivoj i sigurnoj namirnici koja do dolaska na police trgovina prolazi kroz vrlo rigorozne kontrole
Čak i ako nikad u životu niste kuhali, s ovim receptom ne možete pogriješiti, objašnjava kuhar s Michelinovom zvjezdicom i dodaje da na ovaj način nećete napraviti nered u kuhinji
Ovaj recept za omlet prikladan je za cijelu obitelj, no ne morate ga nužno jesti samo za doručak, odličan je i kao lagani ručak ili večera tijekom vrućih ljetnih dana
Radi se o nešto drugačijoj varijanti omleta. Priprema se od jednog jajeta koje se peče kao palačinka, nadjene šalšom i svježim korijandrom, zarola i posluži - jede se i toplo i hladno
Netko ih voli na masti, netko na ulju, netko s dodacima - no svejedno kakva jaja su vam najčešće na meniju, postoje pravila i kod ovog jednostavnog jela
Mnogi bez pravog razloga počnu miješati jaja na oko i premještati ih s jedne strane tave na drugu što ih uništi, samo ih pustite da se peku - kaže chef Frank Proto, i začinite samo s malo soli i papra
Kad ste u nedoumici oko toga što biste jeli za večeru, omlet je uvijek brzo rješenje. Međutim, čak i priprema ovog jednostavnog jela može završiti u neredu ako radimo stalno iste greške
Vrtložni omlet Korejci će prebaciti preko hrpice začinjene riže i poslužiti s umakom od gljiva ili povrća. Čini se, da ako želite da vam uspije ovako nešto, tava mora biti jako vruća...
Ako jedete meso, nemojte jesti i jaja, kako ne biste pretjerali s proteinima i mastima. Prednost dajte kuhanim jajima, koja mogu biti osnova za salatu, a rjeđe spravljajte omlet, jer popije puno ulja
Jaja je najbolje jesti tvrdo kuhana, na salatu, s povrćem, a ako ih pržite bolje ih je ispeći 'na oko' nego raditi kajganu, jer tako upiju manje ulja, kaže nutricionistica Sandra Marić Bulat
Senzacija okusa: Bilo da omlet pečete u tavi ili pećnici, jaja ostavite na sobnoj temperaturi najmanje pola sata, a potrebne su vam i masnoće te začini
Muffin-omlet idealan je za početak dana te praktičan zalogaj za zabave, a miniomleti su jednako ukusni i hladni pa ih možete ponijeti i na posao
Ljeto s Podravkom: Omlet za doručak možete pripremiti u slatkoj varijanti s džemom, a za ručak je odličan izbor povrće u kombinaciji s tunom i mozzarellom
Hrana za raspoloženje: Čips, čokolade krcate šećerom i bijelo brašno pogoršavaju potištenost, kuhana ili pržena jaja usrećuju, a najbolja su organski uzgojena
Iskoristi svoj Oranž