To je to što me zanima!

Jezovito otkriće: Pronašla pravo 'čudovište' u kamionu svog sina

Žena iz Tasmanije u Australiji iznenadila se kad je pronašla ženku pauka koja sjedi na jajetu s mladima, no dogovorila je sa sinom da igračku stave na sigurno i ne diraju dok se pauci ne izlegu
Vidi originalni članak

Brooke Thorpe iz Tasmanije u Australiji bila je u dvorištu sa sinom (4) i nećakom (2), kad joj je dvogodišnjak donio kamion igračku. U njemu je pauk sjedio na svojoj vrećici s jajima. Snimila je nekoliko fotografija na kojima se vidi kako ženka zaštitnički sjedi na vrećici s jajima i objavila ih na Facebooku.

POGLEDAJTE VIDEO: Australka udomila pauka s dvije noge 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video   

- Izašla sam s malenima, kako bi se malo sunčali, kad mi je nećak donio igračku i pronašla sam ovo unutra - napisala je uz objavu. Njen sin je bio oduševljen 'cool' pronalaskom i obećao je da neće ometati mamu pauka. 

- Stavili smo ju na sigurno i kad završi proces i mali pauci se izlegu, on će opet dobiti svoju igračku - dodala je. 

Arahnolog (znanstvenik koji se bavi istraživanjem pauka) dr. Robert Raven iz muzeja Queensland, kazao je da je kako je u ovom slučaju oko 100 do 200 malih pauka još uvijek u ranoj dvotjednoj fazi razvoja, prenio je Daily Mail. Mama pauk se sada drži za jaje kako bi osjetila ima li aktivnosti u vrećici, kazao je, dodavši kako će ona s jajima ostati otprilike dva do tri tjedna.

Riječ je o vrsti pauka Huntsman, pauka lovce, koji je velik, dugonog i široko rasprostranjen diljem Australije. Tko god naiđe na ovakav prizor trebao bi se kloniti i izbjegavati pomicanje majke pauka dok se bebe ne izlegu, naglašava stručnjak.   

Ženka Huntsman proizvodi ravnu, ovalnu vrećicu od bijele papirnate svile i snese do 200 jaja u nju. Zatim vrećicu stavlja ispod kore ili kamena i čuva ju, ne jedući otprilike tri tjedna. Neke vrste čak nose svoju jajnu vrećicu ispod tijela dok se kreću. 

IZBACITE IH IZ DOMA Sezona je pauka: Mama otkrila svoj super trik kako ih se riješiti

Iako su to veliki pauci, ova vrsta ne smatra se opasnom, iako posjeduju otrov i ugriz može uzrokovati neke probleme. No oni nerado grizu i obično će radije pobjeći, nego biti agresivni. S druge strane, imaju korisnu ulogu ako se zavuku u kuću, jer prirodno suzbijaju štetnike. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • ProjectVenus24 16.02.2021.

    Tasmanijsko čudovište

  • Voltaire_ 16.02.2021.

    OMG. preobrazenje @ johnnie johnnie. 😳🥶

  • barica_30 16.02.2021.

    Joj, stvarno mrzim pauke. Ja bih vjerojatno pala u anafilaktički šok, ali lijepo da je mamu pauka i jaja pustila da žive. I oni su ziva stvorenja 🤷‍♀️

Komentiraj...
Vidi sve komentare