Obavijesti

Lifestyle

Komentari 40

U sinovom kamiončiću pronašla ogromnu 'mamu pauka' koja čuva svilenkasto jaje s mladima

Jezovito otkriće: Pronašla pravo 'čudovište' u kamionu svog sina

Žena iz Tasmanije u Australiji iznenadila se kad je pronašla ženku pauka koja sjedi na jajetu s mladima, no dogovorila je sa sinom da igračku stave na sigurno i ne diraju dok se pauci ne izlegu

VIDEO

Brooke Thorpe iz Tasmanije u Australiji bila je u dvorištu sa sinom (4) i nećakom (2), kad joj je dvogodišnjak donio kamion igračku. U njemu je pauk sjedio na svojoj vrećici s jajima. Snimila je nekoliko fotografija na kojima se vidi kako ženka zaštitnički sjedi na vrećici s jajima i objavila ih na Facebooku.

POGLEDAJTE VIDEO: Australka udomila pauka s dvije noge 

Pokretanje videa...

Pauk s dvije noge 00:59

  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Izašla sam s malenima, kako bi se malo sunčali, kad mi je nećak donio igračku i pronašla sam ovo unutra - napisala je uz objavu. Njen sin je bio oduševljen 'cool' pronalaskom i obećao je da neće ometati mamu pauka. 

- Stavili smo ju na sigurno i kad završi proces i mali pauci se izlegu, on će opet dobiti svoju igračku - dodala je. 

Arahnolog (znanstvenik koji se bavi istraživanjem pauka) dr. Robert Raven iz muzeja Queensland, kazao je da je kako je u ovom slučaju oko 100 do 200 malih pauka još uvijek u ranoj dvotjednoj fazi razvoja, prenio je Daily Mail. Mama pauk se sada drži za jaje kako bi osjetila ima li aktivnosti u vrećici, kazao je, dodavši kako će ona s jajima ostati otprilike dva do tri tjedna.

Riječ je o vrsti pauka Huntsman, pauka lovce, koji je velik, dugonog i široko rasprostranjen diljem Australije. Tko god naiđe na ovakav prizor trebao bi se kloniti i izbjegavati pomicanje majke pauka dok se bebe ne izlegu, naglašava stručnjak.   

Ženka Huntsman proizvodi ravnu, ovalnu vrećicu od bijele papirnate svile i snese do 200 jaja u nju. Zatim vrećicu stavlja ispod kore ili kamena i čuva ju, ne jedući otprilike tri tjedna. Neke vrste čak nose svoju jajnu vrećicu ispod tijela dok se kreću. 

Sezona je pauka: Mama otkrila svoj super trik kako ih se riješiti
Sezona je pauka: Mama otkrila svoj super trik kako ih se riješiti

Iako su to veliki pauci, ova vrsta ne smatra se opasnom, iako posjeduju otrov i ugriz može uzrokovati neke probleme. No oni nerado grizu i obično će radije pobjeći, nego biti agresivni. S druge strane, imaju korisnu ulogu ako se zavuku u kuću, jer prirodno suzbijaju štetnike. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru