To je to što me zanima!

'Kajkajte' u Krapini: U Zagorju kreće Tjedan kajkavske kulture

Ovu nedjelju popodne počinje Tjedan kajkavske kulture, najznačajnija zagorska manifestacija. Taj je događaj ove godine ušao i među TOP 32 hrvatska turistička događaja
Vidi originalni članak

Na Trgu Ljudevita Gaja u Krapini, u nedjelju 8. rujna u 17 sati počinje najznačajnija zagorska manifestacija, Tjedan kajkavske kulture

Taj je događaj ove godine ušao i među TOP 32 hrvatska turistička događaja, a Tjedan otvaraju Dječji korzo s Pozdrav kaju i Gradski puhački orkestar Krapina. Dva sata kasnije, od 19, počinje i Kaj u duši. Zagorski glazbenici i kajkavska popevka, piše portal Nizagorjemalo.hr.

Dječjim korzom, uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra zagorski će mališani, u narodnim nošnjama, prošetati središnjim gradskim Trgom Ljudevita Gaja.

Kajkavcima, ali i gostima drugih narječja hrvatskoga jezika, recitirati će, pjevati i odigrati igrokaze na kajkavskom jeziku.

Večernji su sati rezervirani za zabavu. Ivan Benc, Branko Greblički Ventek, Iva Ranogajec Inkret, Podvinčani, Viline, Radek Brodarec, Carpona band, Gordana Ivanjek Tuše, samo su neki koji će na otvorenju Tjedna popevati kajkavske popevke u zabavno-glazbenom programu Kaj vu duši.

Na Vinskom placu, koji se otvara u 21.30, 'popevali buju' Kavaliri. Središnji događaj je u subotu 14.rujna, 54. Festival kajkavske popevke.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Jebactarikovemame 15.09.2019.

    Zasto u tom djelu HR govore slovenski jezik ( i to vrlo lose) a u skolama uce hrvatski?

Komentiraj...
Vidi sve komentare