Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

'Kajkajte' u Krapini: U Zagorju kreće Tjedan kajkavske kulture

'Kajkajte' u Krapini: U Zagorju kreće Tjedan kajkavske kulture
4

Ovu nedjelju popodne počinje Tjedan kajkavske kulture, najznačajnija zagorska manifestacija. Taj je događaj ove godine ušao i među TOP 32 hrvatska turistička događaja

Na Trgu Ljudevita Gaja u Krapini, u nedjelju 8. rujna u 17 sati počinje najznačajnija zagorska manifestacija, Tjedan kajkavske kulture

Taj je događaj ove godine ušao i među TOP 32 hrvatska turistička događaja, a Tjedan otvaraju Dječji korzo s Pozdrav kaju i Gradski puhački orkestar Krapina. Dva sata kasnije, od 19, počinje i Kaj u duši. Zagorski glazbenici i kajkavska popevka, piše portal Nizagorjemalo.hr.

festival_mat_zag_070914

Dječjim korzom, uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra zagorski će mališani, u narodnim nošnjama, prošetati središnjim gradskim Trgom Ljudevita Gaja.

Kajkavcima, ali i gostima drugih narječja hrvatskoga jezika, recitirati će, pjevati i odigrati igrokaze na kajkavskom jeziku.

Večernji su sati rezervirani za zabavu. Ivan Benc, Branko Greblički Ventek, Iva Ranogajec Inkret, Podvinčani, Viline, Radek Brodarec, Carpona band, Gordana Ivanjek Tuše, samo su neki koji će na otvorenju Tjedna popevati kajkavske popevke u zabavno-glazbenom programu Kaj vu duši.

Na Vinskom placu, koji se otvara u 21.30, 'popevali buju' Kavaliri. Središnji događaj je u subotu 14.rujna, 54. Festival kajkavske popevke.