To je to što me zanima!

Kako je najbolje zagrijavati smrznutu hranu u mikrovalnoj

Iako je podgrijavanje smrznute hrane jednostavan i brz način za spremanje obroka, opasnost leži u onim dijelovima koji ostanu hladni prilikom zagrijavanja
Vidi originalni članak

Realno, tko ima vremena i volje kuhati obilne ručkove ili večere nakon posla? Većinu vremena lakše je samo ubaciti smrznuti obrok u mikrovalnu pećnicu, ali pri tome treba paziti da se hrana ravnomjerno zagrije. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mikrovalovi su, naime, efektivni za zagrijavanje hrane, ali ne zagrijavaju jednomjerno sve. To je zato što su molekule vode koje se nalaze u smrznutoj hrani imobilizirane kristalićima leda, što ne dozvoljava da se toplina jednako distribuira po obroku. Zbog toga neki dijelovi ostaju hladni, a njima se mogu nalaziti bakterije, što onda može dovesti i do trovanja hranom.

Kako biste to izbjegli i kako biste osigurali da se hrana jednako zagrije, bitno je na pola zagrijavanja zaustaviti mikrovalnu te sve dobro promiješati ili velike komade okrenuti. Američko ministarstvo poljoprivrede također preporučuje zagrijavanje hrane u mikrovalnoj pećnici dok ne dosegne najmanje 74 stupnjeva u cijelom jelu, piše Eat this.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare