Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kako je najbolje zagrijavati smrznutu hranu u mikrovalnoj

Kako je najbolje zagrijavati smrznutu hranu u mikrovalnoj

Iako je podgrijavanje smrznute hrane jednostavan i brz način za spremanje obroka, opasnost leži u onim dijelovima koji ostanu hladni prilikom zagrijavanja

VIDEO

Realno, tko ima vremena i volje kuhati obilne ručkove ili večere nakon posla? Većinu vremena lakše je samo ubaciti smrznuti obrok u mikrovalnu pećnicu, ali pri tome treba paziti da se hrana ravnomjerno zagrije. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zdrave namirnice 01:33

Mikrovalovi su, naime, efektivni za zagrijavanje hrane, ali ne zagrijavaju jednomjerno sve. To je zato što su molekule vode koje se nalaze u smrznutoj hrani imobilizirane kristalićima leda, što ne dozvoljava da se toplina jednako distribuira po obroku. Zbog toga neki dijelovi ostaju hladni, a njima se mogu nalaziti bakterije, što onda može dovesti i do trovanja hranom.

Kako biste to izbjegli i kako biste osigurali da se hrana jednako zagrije, bitno je na pola zagrijavanja zaustaviti mikrovalnu te sve dobro promiješati ili velike komade okrenuti. Američko ministarstvo poljoprivrede također preporučuje zagrijavanje hrane u mikrovalnoj pećnici dok ne dosegne najmanje 74 stupnjeva u cijelom jelu, piše Eat this.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj