To je to što me zanima!

Kako preboljeti rastanak: Od tuge i izdaje do novog početka

Puno truda uložili ste u vezu, prijateljstvo ili karijeru pa nije čudo da se osjećate izdano i povrijeđeno. Dajte si vremena za oprost i stavite sebe na prvo mjesto
Vidi originalni članak

Svaki prekid boli, bilo da je to krah ljubavne veze, poslovnog partnerstva ili prijateljstva. To je jedno od najtežih iskustava zato što ste u taj odnos ulagali, trudili se i dali sve od sebe da bi na kraju sve propalo. Međutim, važno je u životu znati kada treba nastaviti dalje i pobrinuti se za sebe, a ne uvijek druge stavljati na prvo mjesto. Svaki početak je težak i ne ide na silu, već prolazi kroz određene faze. 

1. faza: Ljutnja, bijes i izdaja

Puno truda i energije uložili ste u vezu, prijateljstvo ili karijeru koji su na kraju završili raspadom, pa nije čudo da se osjećate izdano i povrijeđeno. Najbolje godine dali ste nekome tko ih nije znao cijeniti. Iskusit ćete osjećaj negiranja, ljutnje i depresije prije nego li budete spremni prihvatiti da je zaista gotovo. Nemojte se opirati tim osjećajima, prihvatite ih i naučite se nositi s njima, a zapnete li potražite pomoć najmilijih.

Fotolia

2. faza: Okrenite se budućnosti

Razmišljanje "što bi bilo kad bi bilo" nije nimalo korisno i umjesto naprijed tjera vas nazad. Prošlost više ne možete promijeniti, a jedino na što još možete utjecati je sadašnjost. Priznajte sami sebi da vas je taj odnos emocionalno i financijski oštetio, a što prije to uradite, to ćete ranije krenuti dalje.

3. faza: Poradite na novom "ja"

Bijes, tuga i osjećaj izdaje će proći, ali kao i za sve u životu treba vremena. Proces zacjeljivanja traje stoga stavite sebe na prvo mjesto. Nađite vremena i posvetite se aktivnostima koje vas vesele, ali dosad niste imali vremena. Poradite na svom novom "ja" i oslobodite se onih okvira koje ste imali u vezi, na poslu ili u društvu. 

themoviedb.org

4. faza:  Za oprost treba vremena

Najvažniji korak u novom početku jest oprost. Pokušajte oprostiti sebi i bivšem partneru/prijatelju ili kolegi jer će ogorčenost štetiti samo vama i kočiti vas u napretku. Za oprost treba vremena, pa se nemojte kriviti ako mu ne oprostite nakon nekoliko dana, ali imajte na umu da se i on vjerojatno bori sa svojim greškama. 

5. faza: Novi početak

Prihvatili ste činjenicu da je gotovo i uspjeli oprostiti. Sada shvaćate da je u vašem odnosu bilo i lijepih i ružnih stvari te da je najbolje da svatko krene svojim putem. 

Idi na 24sata

Komentari 184

  • Mél.C.B.🌼 13.04.2015.

    Meni je povridjen bija samo moj ego! No trebalo je svega par dana da ga ozdravim! :D

  • kung fu panda 13.04.2015.

    što reći moj je moto drugi puta ću pametnije naučila sam nešto iz ovoga idem dalje

  • ella123xD 13.04.2015.

    Bila sam povrijeđena ,ali isto tako povrijedila sam mnoge .Takav je život.

Komentiraj...
Vidi sve komentare