To je to što me zanima!

Kako spriječiti pojavu uraslih dlaka za savršeno glatku kožu?

Mrtve stanice kože mogu začepiti folikul dlake što tjera dlaku da raste bočno ispod kože, a ne prema van. Tako urasla dlaka može dovesti do svrbeža i nelagode, a izgleda kao izbočina na koži
Vidi originalni članak

Umjesto čiste i glatke kože, mnogi od nas nakon depilacije voskom ili brijanja dlačica na tijelu dobiju izbočine ili osip koji svrbi. To su zapravo urasle dlake - dlake koje ponovno rastu u kožu umjesto da izrastu van.

POGLEDAJTE VIDEO: Macey odbacila britvicu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mrtve stanice kože mogu začepiti folikul dlake što tjera dlaku da raste bočno ispod kože, a ne gore prema van. Urasla dlaka može dovesti do svrbeža i nelagode te izgledati kao izbočina na koži.

I NAJČEŠĆE GREŠKE 7 korisnih trikova za brijanje

- Ovo se događa kada se dlaka uvija i ponovno uđe u vašu kožu umjesto da izraste iz svog folikula. To može biti bolno, često izaziva svrbež i ostavlja ožiljak ako se ne liječi pravilno - rekla je dermatologinja dr. Geetika Mittal Gupta.

- Možete koristiti vrući oblog ili otići k stručnjaku kako bi uklonili te urasle dlake - rekla je dermatologinja na Instagramu.

Najbolji način za sprječavanje i liječenje uraslih dlaka, prema dr. Gupti, je lasersko uklanjanje dlačica. No dermatologinja je nabrojala neke stvari koje treba i ne treba raditi kada imate urasle dlake, piše Indian Express.

GLATKA I LIJEPA KOŽA Put do svilene kože bez dlačica: Treba li napraviti piling na koži prije ili poslije brijanja, i kako?

Podijelila je ove savjete:

  • Radite piling na koži dva puta tjedno fizičkim pilingom.
  • Jednom tjedno radite kemijski piling.
  • Uvijek hidratizirajte kožu nakon pilinga.
  • Ako se brijete ili depilirate, uvijek prvo navlažite kožu toplom vodom. Uklonite dlačice u smjeru u kojem rastu, a ne suprotno.
  • Ako se trenutno brijete ili depilirate, prijeđite na lasersko uklanjanje dlačica.
  • Nemojte dirati urasle dlake ili izbočine. Posjetite stručnjaka kako bi ih on profesionalno uklonio.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • 14.02.2022.

    Nego

  • Valis Aurea 14.02.2022.

    za to sve nabrojano treba imati vremena i novaca..

Komentiraj...
Vidi sve komentare