Lifestyle

Komentari 4

Kako spriječiti pojavu uraslih dlaka za savršeno glatku kožu?

Kako spriječiti pojavu uraslih dlaka za savršeno glatku kožu?

Mrtve stanice kože mogu začepiti folikul dlake što tjera dlaku da raste bočno ispod kože, a ne prema van. Tako urasla dlaka može dovesti do svrbeža i nelagode, a izgleda kao izbočina na koži

Umjesto čiste i glatke kože, mnogi od nas nakon depilacije voskom ili brijanja dlačica na tijelu dobiju izbočine ili osip koji svrbi. To su zapravo urasle dlake - dlake koje ponovno rastu u kožu umjesto da izrastu van.

POGLEDAJTE VIDEO: Macey odbacila britvicu

Mrtve stanice kože mogu začepiti folikul dlake što tjera dlaku da raste bočno ispod kože, a ne gore prema van. Urasla dlaka može dovesti do svrbeža i nelagode te izgledati kao izbočina na koži.

- Ovo se događa kada se dlaka uvija i ponovno uđe u vašu kožu umjesto da izraste iz svog folikula. To može biti bolno, često izaziva svrbež i ostavlja ožiljak ako se ne liječi pravilno - rekla je dermatologinja dr. Geetika Mittal Gupta.

- Možete koristiti vrući oblog ili otići k stručnjaku kako bi uklonili te urasle dlake - rekla je dermatologinja na Instagramu.

Najbolji način za sprječavanje i liječenje uraslih dlaka, prema dr. Gupti, je lasersko uklanjanje dlačica. No dermatologinja je nabrojala neke stvari koje treba i ne treba raditi kada imate urasle dlake, piše Indian Express.

Podijelila je ove savjete:

Najčitaniji članci