Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

7 korisnih trikova za brijanje

7 korisnih trikova za brijanje

Dermatologinja Ranella Hirsch savjetuje svojim pacijentima kako jedan od omiljenih i najednostavnijih načina depilacije učiniti efikasnijim, ali i ugodnijim

VIDEO

Većina djevojaka se prvi put obrije u tinejdžerskoj dobi, iza leđa svojih roditelja, a tada se savjeti za brijanje se mogu dobiti i dijeliti samo od svojih vršnjakinja.

POGLEDAJTE VIDEO: Eldina odbija brijati obrve i brkove

Pokretanje videa...

Eldina odbija brijati brkove i obrve 01:27

Iako smo od tada svi mi postali bolji što se tiče brijanja, velika je vjerojatnost da i dalje prilikom brijanja radite neke uobičajene pogreške. Zato su profesionalci otkrili najbolje savjete za brijanje kod žena koje možete pročitati u nastavku.

I oni imaju rok trajanja: Znakovi koji pokazuju da biste trebali baciti proizvode za čišćenje
I oni imaju rok trajanja: Znakovi koji pokazuju da biste trebali baciti proizvode za čišćenje

1. Krema za brijanje zaista je bolja od sapuna

Često kada nemamo pri ruci kremu za brijanje posegnemo za gelom za tuširanje, ali takvo brijanje nije poželjno. Gel, pjena ili krema za brijanje mogu se činiti nepotrebnima, ali neophodni su kako bi se dobro obrijali te smanjili pojavu crvenila i prištića.

- Općenito, najbolje je koristiti oštru britvicu i kremu za brijanje na svim dijelovima tijela za najbolje rezultate  - kaže dermatologinja iz New Yorka Elyse Love. Proizvodi za brijanje obično sadrže tvari koje omekšaju kožu pa britvica lakše klizi. Ako ste u gužvi i nemate više kreme za brijanje, posegnite za regeneratorom, kokosovim ili čak maslinovim uljem. Izbjegavajte šampon (koji će iziritirati vašu kožu) i sapun (koji će začepiti oštrice britvice).

2. Nemojte se brijati čim se uđete pod tuš

Bez obzira na to koliko vaš gel za brijanje dobro miriše ili koliko je dobra nova oštrica vaše britvice, brijanje nije poželjno odmah čim uđete pod tuš.

- Kada je koža dulje vremena u mokrom i toplom okruženju, koža i dlake će omekšati - kaže Whitney Bowe, dermatologinja iz New Yorka. Mekše dlake i otvoreni folikuli (zbog pare) olakšat će brijanje - tako da je manja vjerojatnost da ćete kasnije imati nove iritacije.

3. Veći pritiska ne znači da ćete se bolje obrijati

Instinkti vas mogu natjerati da jače pritisnete britvicu kako biste uhvatili što više dlaka, ali to zapravo pogoršava stvari.

- Što se više pritišćete, površina kože postaje neravna jer stvarate udubinu na mjestu gdje pada oštrica - objašnjava Deny Engelman, dermatolog iz New Yorka. Na taj način ćete se neravnomjerno obrijati i stvoriti ogrebotine.

Ukočenost može biti i posljedica nedostatka magnezija u tijelu
Ukočenost može biti i posljedica nedostatka magnezija u tijelu

4. Ne štedite na pilingu

Iako možda mislite da piling nije potreban jer samim brijanjem skidamo mrtve stanice kože.

- Neki ljudi misle da kada se brijete ujedno radite i piling kože, što je tehnički točno. Ali, ako ste skloni prištićima i iritaciji, trebali biste raditi piling da to izbjegnete - kaže Engelman. Inače, te mrtve stanice kože mogu začepiti oštricu britvice, što onda uzrokuje porezotine, objašnjava Bowe. Piling ostavlja kožu čistom i ujednačenom koja je tada idealna za uklanjanje dlaka. Također, takva koža omogućuje bolji učinak hidratantne kreme.

5. Dosljednost je ključna

Iako se u hladnijim mjesecima brijemo puno rjeđe, to zapravo može dovesti do veće iritacije kada se ponovno krenete brijati. Dermatologinja Ranella Hirsch savjetuje svojim pacijentima da se redovito briju, čak i zimi, jer odgađanje brijanja zapravo može iziritirati kožu i učiniti ju suhom, odnosno neredovito brijanje omogućuje nakupljanje više slojeva mrtve kože.

6. Neka vaša britvica bude na sigurnom

Britvicu nemojte držati pod tušem kad ju ne koristite već ju spremite negdje drugdje.

- Britvica u vlažnom okruženju može zahrđati. A također, ostavljanje britvice u vlažnom području povećava rizik od bakterijske ili gljivične infekcije - kaže Bowe. Nakon brijanja dobro isperite britvicu toplom vodom, osušite je ručnikom i spremite na mjesto gdje se neće smočiti. Osim toga, nakon upotrebe uvijek uklonite zaostale dlake zarobljene u oštrici. To učinite sa suhom oštricom pomoću ručnika ili toaletnog papira (ne prstima).

Već 15 godina fotografira divlje životinje: 'Brižne su i pažljive'
Već 15 godina fotografira divlje životinje: 'Brižne su i pažljive'

7. Ne žurite

Ubrzavanje brijanja može lako prouzročiti posjekotine i ogrebotine. Ako se to dogodi, isperite područje i na njega utrljajte malo antiperspiranta, savjetuje Engelman.

- Antiperspirant sadrži aluminijev klorid, koji će stisnuti krvne žile i zgrušati ranu - dodaje. Na to područje možete također nanijeti kocku leda ili kapi za oči, koje sužavaju krvne žile i pomažu bržem zgrušavanju krvi. Zatim kožu namažite balzamom koji pomaže u zaštiti većih posjekotina, piše Yahoo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti