To je to što me zanima!

Zamatanje poklona je za tebe 'kvantna fizika'? Evo rješenja!

Japansko zamatanje papira, zamatanje bez selotejpa i ono kada vam ponestane papira je toliko jednostavno da ga morate vidjeti, a može vas spasiti muke u puno situacija
Vidi originalni članak

Japanska robna kuća Takashimaya posljednjih nekoliko godina postala je popularna zbog svoje jedinstvene i ludo brze metode zamatanja poklona. No sada je jedna korisnik Youtubea odlučio napraviti kratki video u koracima, kako bi i ostali ljudi kod kuće mogli zamotati poklone u samo 30 sekundi. Kad savladate metodu - uštedjet ćete more vremena. 

Na prvi pogled ovakvo zamatanje pod čudnim kutem je teško savladivo, no potrebno je jedino malo pripreme, odnosno mjerenja papira.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Papir mora biti dovoljno velik da omota cijeli poklon, ali ne i prevelik. Uzdužno se mora preklapati (barem 5 cm, odnosno 2,5 cm sa svake strane), ali uz stranice mora biti do vrha poklona. Stavite poklon na sredinu papira i "zakortljajte" na jednu stranu, tako da dođe blizu ruba. No pazite da ne ide preko. Onda ga otkotrljajte u drugu stranu, ali ponovno pazite da ne izlazi van gabarita papira. Krenite sa zamatanjem tako da povučete najbliži ugao prema gore i zalijepite. Stvorit će se rub koji ugurate unutra te povučete cijelu stranicu prema gore. Učvrstite selotejpom. Sada vam je ostalo samo omotati drugu stranu i bočnu. Za njih, ako želite, možete napraviti lijepi ukrasni rub, podfrkavajući odrezani rub unutra, oko pola centimetra. Pogledajte video:

Ovako možete zamotati "valjkaste" poklone, te sa strane napraviti pravo malo remek djelo, koje će oduševiti one koje darujete:

EVO ŠTO DAROVATI Pokloni za gurmane: Sol, ocat aromatično ulje izradite sami

Duguljasti pokloni mogu biti teški zamotati, možda ne kao valjkasti, ali po sličnom principu kao i u prvom videu: 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 18.12.2019.

    U svakom trgovackom centru ima neka riba sto umotava poklone, tako da mi ne pada na kraj pameti umatat poklone osobno, a ova to napravi za 5 kn ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare