To je to što me zanima!

Kamo pobjeći u blizini Zagreba - jednodnevni izleti za obitelj

U blizini Zagreba ima puno mjesta na koja bi obitelj mogla otići na jednodnevni izlet i maknuti se iz grada. Kezele, Vuglec Breg, Trakošćan ili Divlje vode su blizu, a dovoljno daleko da uživate u prirodi i miru
Vidi originalni članak

Ako ovo ljeto ne planirate, ili ne možete, ići na godišnji odmor, oko Zagreba postoji mnogo opcija za jednodnevne izlete na kojima ćete se odmoriti i opustiti od radnog tjedna.

1. Seoski turizam Kezele

Seosko gospodarstvo obitelji Kezele nalazi se na rubu brežuljkaste i pitome šume Marče, u regiji Moslavini, na samo 40 minuta vožnje od Zagreba. Imanje je okruženo lijepom prirodom - šumom, livadama, oranicama, voćnjacima i vinogradima, a posebno je se ističe pogled na Moslavačku goru.

Na posjedu se nalazi više autohtonih moslavačkih kuća uređenih za primanje gostiju. U restoranu pred gostima se pripremaju domaća jela i poslužuju naša vina.

Kezele ima dječje igralište, može se organizirati jahanje za početnike i terensko jahanje za napredne, ima sportske terene za košarku, badminton i nogomet. Posjetitelji mogu otići u šetnju poučnom stazom kroz šumu Marču do jezera Sudarice gdje mogu dogovoriti i vožnju čamcem.

2. Bio park Divlje vode

Bio park Divlje Vode osnovan je 1999. godine te je dio parka prirode Žumberak u Samoborskom gorju. Površina parka je 44 000 metara kvadratnih, a nalazi se u dolini potoka Bregane koji protječe kroz park dajući mu posebnu ljepotu i ugođaj.

Park nudi različite sadržaje za cijelu obitelj. Postoji šetalište uz ribnjak, zoološki vrt, igralište za djecu, igralište za mali nogomet, jezero za sportski ribolov, restoran i motel, a oko parka se nalazi predivna šuma.

3. Vuglec Breg

Samo 40 kilometara udaljen od Zagreba, smjestilo se idilično turističko selo I izletište Vuglec breg. Prostire se na preko 12 hektara površine, a njegov vrh na 300 je metara visine.

Pogled koji se pruža s njega upravo je ono što treba za odmor u prirodi, pogled na zelenilo, vinograde, kuće i kleti.

Stara gospodarska zgrada pretvorena je u restoran s lijepim vinskim podrumom, a u blizini se nalazi i veliki vinograd, uz koji se nalazi sjenica za roštilj, krušna peć i ljetna terasa. Na drugoj je strani imanja štala za konje, jezerce, igrališta s umjetnom na travom i rasvjetom na kojima se može igrati tenis, mali nogomet, badminton ili odbojka te dječje igralište i staze za šetnju

4. Dvorac Trakošćan

Dvorac Trakošćan je samo jedan u nizu predivnih hrvatskih dvoraca koji se nalazi u Zagorju. Sastoji se od dvorca, građevina uz dvorac, perivoja i park šume s jezerom. Trakošćan se nalazi u blizini mjesta Bednja, a nastao je u 13. stoljeću kao obrambena utvrda.

Bio je u vlasništvu grofova Celjskih i obitelji Drašković, koja ga je u 19. stoljeću uredila u neogotičkom stilu u kojem je ostao do danas. Posljednjih par desetljeća radile su se mnoge renovacije te je dvorac uređen kao muzej, a ima i veliku suvenirnicu. 

5. Etno Park Zagreb

Udaljen je samo 13 kilometara od centra Zagreba, u Maloj Mlaki, a ako volite fini obrok, željni ste tišine i opuštanja te su vam nedostaju odlasci u prirodu, ovdje ćete pronaći savršeno utočište nakon napornih i stresnih dana. Smješten na površini od 40.000 kvadrata, Etno Park Zagreb i veliki voćnjak, kojim se može prošetati i uživati u pogledu na Medvednicu.

Odmah na ulazu nalazi se 105 godina star turopoljski čardak, tradicionalna kuća nazvana 'Zbirka sjećanja', jer je namještena starinama koje su kombinacija različitih stilova prošlih vremena.

U Etno Parku, osim što se može dobro pojesti, djeca se mogu igrati u velikom parkiću, a cijela obitelj može otići u šetnju voćnjakom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mani30 13.07.2019.

    Trakošćan, vidimo se za 20ak dana 😊

Komentiraj...
Vidi sve komentare