To je to što me zanima!

Kokosova salama - ova ukusna slastica je idealna za blagdane

Mnogi će s gnušanjem odbiti slatku salamu, ali to nije slučaj ako se radi o kokosovoj salami, klasičnoj poslastici koja se tradicionalno radi u mnogim mjestima baš za blagdane
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 60 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

Za čokoladni dio: 300 g mljevenih keksa, 200 g šećera u prahu, 10 žlica vruće kuhane kave, 1 žlica tamnog ruma, 50 g naribane čokolade, žlica kakaa; Za kokos kremu: 5 žlica vruće vode, 100 g šećera u prahu, 100 g kokosova brašna, 100 g maslaca

BOGATOG OKUSA Recepti za 3 vrste blagdanskih kolača koje možete već sada napraviti pa smrznuti do Božića

Priprema:

Najprije pomiješajte mljevene kekse, šećer, kakao i naribanu čokoladu pa prelijte rumom i vrućom kavom. Dobro miješajte dok se sastojci ne sjedine u glatku smjesu. Pripremite kremu. Izmiksajte maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu. Kokosovo brašno prelijte vrućom vodom, dobro promiješajte pa dodajte u maslac sa šećerom i miksajte dok se sastojci ne sjedine. Razvaljajte tamni dio salame između dva lista papira za pečenje. Ravnomjerno premažite kremom od kokosa i dobro zarolajte. Salamu obložite plastičnom folijom i premjestite je u hladnjak na barem četiri sata, a poželjno i tijekom noći. Režite salamu kad se dobro ohladi i čuvajte je u hladnjaku.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • dada. 12.12.2023.

    Imam malo drugačiji recept kojeg pravim često, uglavnom jako finooo

  • mars7 12.12.2023.

    mljac super kolač

Komentiraj...
Vidi sve komentare