Mnogi će s gnušanjem odbiti slatku salamu, ali to nije slučaj ako se radi o kokosovoj salami, klasičnoj poslastici koja se tradicionalno radi u mnogim mjestima baš za blagdane
Kokosova salama - ova ukusna slastica je idealna za blagdane
broj osoba: 4
priprema: 60 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
Za čokoladni dio: 300 g mljevenih keksa, 200 g šećera u prahu, 10 žlica vruće kuhane kave, 1 žlica tamnog ruma, 50 g naribane čokolade, žlica kakaa; Za kokos kremu: 5 žlica vruće vode, 100 g šećera u prahu, 100 g kokosova brašna, 100 g maslaca
Priprema:
Najprije pomiješajte mljevene kekse, šećer, kakao i naribanu čokoladu pa prelijte rumom i vrućom kavom. Dobro miješajte dok se sastojci ne sjedine u glatku smjesu. Pripremite kremu. Izmiksajte maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu. Kokosovo brašno prelijte vrućom vodom, dobro promiješajte pa dodajte u maslac sa šećerom i miksajte dok se sastojci ne sjedine. Razvaljajte tamni dio salame između dva lista papira za pečenje. Ravnomjerno premažite kremom od kokosa i dobro zarolajte. Salamu obložite plastičnom folijom i premjestite je u hladnjak na barem četiri sata, a poželjno i tijekom noći. Režite salamu kad se dobro ohladi i čuvajte je u hladnjaku.