To je to što me zanima!

Kolačići od zobenih pahuljica, maslaca od kikirikija i pekmeza

U SAD-u, Velikoj Britaniji i još nekim zemljama ovaj fini desert zovu - flapjack. To je odlična kombinacija pomalo slanog maslaca od kikirikija i slatkih sastojaka. Na vrh možete staviti i kockice čokolade
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 5 žlica slanog maslaca, plus malo za premazivanje protvana
  • 250 g hrskavog maslaca od kikirikija (s komadićima kikirikija)
  • 8 žlica pekmeza od jagoda ili malina, ili po izboru
  • 80 g svijetlog Muscovado šećera
  • 200 g zobenih pahuljica

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Potom maslacem od kikirikija premažite kvadratni protvan veličine 20 cm - sa svih strana i odvojite tri žlice maslaca od kikirikija i i pekmez u zasebne posudice, stavite sa strane jer će vam kasnije trebati.

Preostali maslac od kikirikija, ostatak pekmeza, hrskavi maslac od kikirikija i šećer stavite u tavu i zagrijavajte na srednje jakoj vatri. Miješajte dok se sve ne otopi i dobro sjedini, a potom ubacite i zobene pahuljice. Brzo promiješajte i maknite s vatre. Neka se hladi pet minuta.

ODLIČAN RECEPT Sirup od koprive: Pravi se od mladih listova, limuna, meda...

Smjesu potom rasporedite u protvan i nježno pritisnite rukama. Na to stavite maslac od kikirikija i pekmez koje ste ranije odvojili, na male hrpice. Pecite 20 do 25 minuta ili dok kolač ne porumeni. Ostavite ga da se posve ohladi u protvanu, a zatim ga pažljivo preokrenite na dasku i izrežite na kvadrate, prenosi bbcgoodfood.com.

Napomena: Na vrh prije pečenja možete staviti kockice čokolade, umjesto pekmeza.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 12.05.2021.

    Uz mlijeko super

Komentiraj...
Vidi sve komentare