To je to što me zanima!

Koliko dugo sirovo ili kuhano mljeveno meso možete čuvati u hladnjaku ili zamrzivaču?

Cijena mljevenog mesa sad je ograničena, pa će mnogima to biti češći izbor za pripremu obroka, no mnogi ne znaju kako ga pohraniti i koliko dugo može stajati u hladnjaku ili zamrzivaču
Vidi originalni članak

Tek kupljeno mljeveno meso u hladnjaku može stajati najviše dva dana i to na najdonjoj polici hladnjaka, gdje je temperatura najniža. Čuvajte ga u pakiranju, te u dodatnoj vrećici, kako biste bili sigurni da sukrvica iz mesa neće procuriti po hladnjaku, po drugoj hrani.

POGLEDAJTE VIDEO: Na što paziti kad kupujete meso?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kuhano mljeveno meso, u umaku, ili složencima, na primjer, u hladnjaku može stajati tri do četiri dana, jer se na dulji rok i u hladnjaku mogu razviti bakterije. Zato, ako ga ga ne potrošite u tom roku, pohranite ga u zamrzivač.

Pritom treba znati da mljeveno mljeveno meso ni u zamrzivaču ne može stajati predugo, jer gubi vlažnost, a time se narušava i kvaliteta okusa, tvrde iz U.S. Department of Agriculture (USDA), a prenosi Women's Day.  Zato sirovo mljeveno meso u zamrzivaču možete čuvati tri do četiri mjeseca, a ono koje je već kuhano tek dva do tri  mjeseca, a da mu se okus ne promijeni. Tijekom kuhanja već je  izgubljen dio vlažnosti, pa je rok nešto kraći. 

DOBRO JE ZNATI Odličan vodič za zamrzavanje hrane: Evo kako pohraniti voće, povrće, meso, juhe, variva...

Važno je i kako meso pospremate. U originalnom pakiranju može stajati do 2 tjedna, a ako ga planirate čuvati dulje od toga, bilo bi dobro da to pakiranje omotate folijom ili ga stavite u vrećicu za zamrzavanje. Dobro je, također, napisati na vrećicu i datum, kako biste točno znali do kada vrijedi. 

PROVJERITE KVALITETU Ako pritisnete meso i udubina ostane, znači da riba nije svježa

Ako meso dobije sivu boju i neugodan miris, vjerojatno se pokvarilo i nemojte ga konzumirati. Kad je riječ o mljevenom mesu, ne koristite ga ako su se oko komadića mesa stvorili kristalići leda, jer to znači da je meso izgubilo svu vlažnost. 
 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • FlowerBH 12.09.2022.

    Moze ono stajati preko godinu dana, ovo je clanak da ljudi sebi ne prave zalihu, da moraju redovno kupovati od vlasnika hrane, nestle i ostali...

  • antimunjenih 12.09.2022.

    Dok se ne pojede

  • HeIlraiser© 12.09.2022.

    Dok se ne pokvari 🤪

Komentiraj...
Vidi sve komentare