To je to što me zanima!

Koliko je suhi šampon siguran za kosu? Evo što kažu stručnjaci

Budući da ne čisti vlasište, ako se konturirano koristi može začepiti folikule kose i uzrokovati folikulitis. Stručnjaci za kosu preporučuju da suhi šampon koristite najviše dva puta tjedno
Vidi originalni članak

Iako ne čisti kosu ili vlasište, od velike je pomoći u onim trenucima kada ne stignemo oprati kosu. Kada se koristi umjereno, suhi šampon je siguran za korištenje. Međutim, s vremenom može promijeniti mikrobiom vlasišta, kaže William Gaunitz, certificirani triholog.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ako se koristi svakodnevno, može uzrokovati probleme uključujući suhoću, ljuštenje, upaljeno vlasište i pogoršati druga stanja, poput seboreičnog dermatitisa, ako su već prisutni - kaže Gaunitz.

KOJI TIP IMATE? Koliko često treba prati kosu?

Budući da ne čisti vlasište, ako se konturirano koristi može začepiti folikule kose i uzrokovati folikulitis, kaže trihologinja Penny James. Folikulitis je stanje vlasišta u kojem se folikuli dlake upale.

- Neki ljudi također mogu biti osjetljivi na kemikalije ili sastojke unutar suhog šampona, tako da ga ne bi trebali redovito koristiti - dodaje Gaunitz.

BISTE LI PROBALI Novi hit među frizurama: Ime joj je 'bixie' te je kombinacija kratkih pramenova i bob stila

Trihologisti preporučuju da suhi šampon koristite najviše dva puta tjedno. Ako svoje vlasište održavate čistim i zdravim bez upotrebe suhog šampona, ne bi trebalo biti nikakvih negativnih utjecaja na kosu ili vlasište. Problemi nastaju kada se oslanjate isključivo na suhi šampon, kaže Gaunitz, a piše Real Simple.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare