Lifestyle

Komentari 0

Koliko je suhi šampon siguran za kosu? Evo što kažu stručnjaci

Koliko je suhi šampon siguran za kosu? Evo što kažu stručnjaci

Budući da ne čisti vlasište, ako se konturirano koristi može začepiti folikule kose i uzrokovati folikulitis. Stručnjaci za kosu preporučuju da suhi šampon koristite najviše dva puta tjedno

Iako ne čisti kosu ili vlasište, od velike je pomoći u onim trenucima kada ne stignemo oprati kosu. Kada se koristi umjereno, suhi šampon je siguran za korištenje. Međutim, s vremenom može promijeniti mikrobiom vlasišta, kaže William Gaunitz, certificirani triholog.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ako se koristi svakodnevno, može uzrokovati probleme uključujući suhoću, ljuštenje, upaljeno vlasište i pogoršati druga stanja, poput seboreičnog dermatitisa, ako su već prisutni - kaže Gaunitz.

Budući da ne čisti vlasište, ako se konturirano koristi može začepiti folikule kose i uzrokovati folikulitis, kaže trihologinja Penny James. Folikulitis je stanje vlasišta u kojem se folikuli dlake upale.

- Neki ljudi također mogu biti osjetljivi na kemikalije ili sastojke unutar suhog šampona, tako da ga ne bi trebali redovito koristiti - dodaje Gaunitz.

Trihologisti preporučuju da suhi šampon koristite najviše dva puta tjedno. Ako svoje vlasište održavate čistim i zdravim bez upotrebe suhog šampona, ne bi trebalo biti nikakvih negativnih utjecaja na kosu ili vlasište. Problemi nastaju kada se oslanjate isključivo na suhi šampon, kaže Gaunitz, a piše Real Simple.

Najčitaniji članci