To je to što me zanima!

Koliko kome znači prvi seks? Njemu ponos, a njoj problem

Muškarci na prvi seks uglavnom gledaju pozitivno jer se poslije osjećaju atraktivnije te je za njih to dokaz muževnosti, dok je za žene on najčešće loše iskustvo
Vidi originalni članak

Gubitak djevičanstva budi sve vrste emocija, a kod muškaraca znatno utječe na rast samopoštovanja, pokazalo je istraživanje na Sveučilištu Penn State. 

Prvo seksualno iskustvo ima različite emocionalne posljedice za muškarce u odnosu na žene. Sreća žena smanjila se nakon prvog puta, dok je zadovoljstvo muškaraca doslovno "procvjetalo".

- Za žene, to većinom nije pozitivno iskustvo. Za razliku od njih, muškarci na prvi seks uglavnom gledaju pozitivno jer se nakon njega osjećaju atraktivnije te je za njih to dokaz muževnosti - rekla je voditeljica studije Sara Vasilenko.

Promicanje bolje slika tijela pomaže ženama da se osjećaju bolje ukoliko su seksualno aktivne, rekla je Vasilenko.

Općenito, žene su zadovoljnije svojim izgledom tijekom ranih 20-ih, dok nezadovoljstvo muškaraca raste s godinama. Samopouzdanje i pozitivna slika tijela nakon prvog seksa ima negativne posljedice za muškarce jer dovodi do rizičnog seksualnog ponašanja.

- Budući da su rezultati toliko pozitivni, muškarci su skloniji seksu bez kondoma te s više partnerica - zaključila je Vasilenko.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • trs011 16.05.2011.

    Ovo više i svaka baba zna... :P

  • Marac07 16.05.2011.

    Ah,Bože moj.... :)

  • KikaBomb 16.05.2011.

    To smo znali i sami! Muškarci postanu puni sebe nakon prvog seksa, dok se žene osjećaju manje vrijednima zbog tog čina. ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare