To je to što me zanima!

Kolorist slavnih predlaže takozvanu tehniku "točkanja"

Kolorist slavnih, Josh Wood, ima svoju omiljenu tehniku koju možemo primijeniti i kod kuće, a radi se o direktnom bojenju iz tubice te riješavanju sijedog i prirodnog korijena
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Manikura u doba korone: Žene sređivale nokte pa ispao kaos

- Ako želite ujednačiti korijen kose, predlažem da se ne upuštate u neke ekshibicije, već boju, istu onu koju koristite inače, aplicirate na korijen te se prije roga raspitajte kod svog frizera o kojoj nijansi se radi. Ovo nije vrijeme za eksperimente - savjetuje Josh Wood za Byrdie.

Balayage i ombre su tehnike nijansiranja kose za koje osoba mora biti stručna te poznavati ne samo teksturu kose, već i baratanje nijansama.

Ako imate sijedu kosu, krenite s bojanjem na tom mjestu te pritom pazite na liniju gdje se kosa spaja sa čelom.

- Na tom mjestu boja će se najdulje zadržati, dok obradite ostatak kose te najbolje primiti, što je ključno za uredan izgled - ističe Wood.

Ovaj majstor boje za kosu voli takozvanu metodu točkanja.

KAD NE MOŽEMO FRIZERU Frizer Meghan Markle otkriva kako se možete ošišati doma

- Doslovno, to je nanašanje boje iz same bočice na tjeme, odnosno na razdjeljak koji ste napravili te utrljavanje radi boljeg primanja. Više je više, stoga se fokusirajte na područje kod tjemena - veli kolorist.

Obavezno češljajte kosu i odvajajte pramen po pramen, kako biste vodili računa o tijeku bojenja. Na ruke treba staviti plastične rukavice, kako boja ne bi ostavila trag na koži ili eventualno uzrokovala crvenilo i oštećenje kože.

- Ne pokušavajte napraviti tehnike poput ombrea, nijansiranih pramenova ili balayagea, to je tehnika koju znaju samo frizeri - ističe Wood.

Iako, i kod kuće je moguće napraviti pramenove uz pomoć folija, no bitno je ravnomjerno razdijeliti kosu.

Praktično je nanijeti i regenerator koji pojačava boju, on će produljiti trajanje lijepe boje i smanjiti ispiranje iste.

KISELINE ZA LICE AHA ili BHA: Koje je kiseline bolje izabrati za njegu lica?

Dobro će izgledati i razne paste koje su dostupne u drogerijama, a koje toniraju kosu te je čine ujednačenom i ljepšom jer imaju i njegujuće sastojke. U kutiji obično dolazi boja i hidrogen, odnosno formula za razvijanje boje. Hidrogen ima postotak, ovisno o tome kojoj nijansi je namijenjen. Ako niste sigurni koji hidrogen vam treba, pitajte frizera kako ne biste spalili kosu i tjeme.

Važno je kosu uvijek, ne samo nakon farbanja, njegovati regeneratorom, naročito ako je riječ o kosi koja se često masti.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Manikura u doba korone: Žene sređivale nokte pa ispao kaos

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Robertom Knjazom:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare