To je to što me zanima!

Korab Morina, proslavljeni majstor malog nogometa priča o putu do uspjeha i ciljevima

Malo je onih koji iole prate sport, a da nisu čuli za Koraba Morina, proslavljenog majstora malog nogometa koji je svojim bravurama izluđivao suparnike na oduševljenje publike.
Vidi originalni članak

Korab je u karijeri nastupao za samo dva kluba, Promet Orkan, odnosno Nacional Zagreb. Kao igrač osvojio je brojne trofeje, a slučaj je htio da je sve završilo na brojci 6. Naime sudjelovao je u osvajanju 6 prvenstava države kao i 6 kupova, a tome možemo pridodati (i pogađate) 6 naslova pobjednika kultne "Kutije Šibica"!

Svoj sportski put Korab je po uzoru na starijeg brata Kujtima započeo u mlađim kategorijama Nk Zagreba, a malo je poznat podatak da je u kadetskom uzrastu zaigrao na Camp Nou protiv Atletico Madrida  koju je tada predvodio kapetan Fernando Tores! 
Međutim, ljubav prema parketu bila je jača... 
 
Korab : Da, u ono vrijeme u Zagrebu nisu postojale futsal škole, a kada smo ja i moj brat odlučili posvetiti se futsalu došli smo na ideju pokretanja prve futsal škole. 
Unatoč velikoj skepsi našeg okruženja na školskom igralištu Gimnazije u Križanićevoj, popularnoj Gimki, mjesta gdje smo provodili i dane i noći sa loptom u nogama, započeli smo sa ostvarenjem našeg sna. 
Sada nakon 15 godina mogu reći da smo uspjeli i izuzetno sam ponosan na Futsal Akademiju Zagreb Gimka u kojoj svakodnevno trenira više od 400 mladih igrača u dobi od 5 do 19 godina starosti. 
 
*Osim u Nogometnom Centru Šalata, modernom kompleksu na Velesajmu sa četiri terena, proširili ste rad škole na još nekoliko lokacija u gradu... 
 
Korab : Tako je, djeca iz udaljenijih dijelova grada vezana su na prijevoz roditelja, stoga smo odlučili pokrenuti podružnice Akademije Gimka na još nekoliko lokacija. 
Nakon baze na Velesajmu prije tri godine u tada novootvorenom SC Dubrava započeo je trenažni proces, a kvalitetan rad privikao je značajan broj djece u "pogon" koji u ovom trenutku broji stotinu dječaka. 
Nedugo potom krenula je i podružnica NC Malešnica koja u svim pogledima raste iz dana u dan, da bi priču zaključili oživljavanjem kultnog mjesta za mali nogomet "NC Keglić". U skoroj budućnosti planiramo otvorenje novih podružnica kako bi omogućili bavljenje sportom što većem broju djece! 
 
*Kako ste uspjeli postati futsal škola sa najvećim brojem djece u Europi usprkos ogromnom broju nogometnih klubova? 
 
Korab : Trnovit je to put, ali neumornim radom, kvalitetom stručnjaka kojima smo se okružili, koji su redom kvalitetni ljudi, odnosno školovani licencirani treneri koji pružaju maksimum na svakom treningu i svakodnevno uče i rade na sebi bez obzira na staž, sjajnim uvjetima u našim centrima uspjevamo se oduprijeti izazovima koje nudi nogomet. Dogodi se da pojedini dječaci dođu na "radar" najboljih klubova u gradu, što je ujedno i dokaz kvalitete našeg rada i nastave svoj put kroz nogomet, ali kroz određeno vrijeme kada splasne euforija, u većini slučajeva u kadetskoj dobi razmišljaju o povratku.. Isto tako, sjajni rezultati naših selekcija na završnicama PH u kadetskom i juniorskom uzrastu u kojima smo redovno ili prvaci ili nositelji medalja ne može proći nezapaženo, kao i sjajni uspjesi mlađih kategorija i osvajanje brojnih liga i turnira u konkurenciji nogometnih i futsal klubova u hrvatskoj i inozemstvu. 
 
Osobno u meni izaziva ljutnju kada nogometni treneri brane igračima treniranje futsala, a s druge strane svi vodeći klubovi diljem svijeta uvode naš sport u sastavni dio trenažnog procesa.
Zar je Ronaldo Nazario neznalica koji je kao vlasnik Valladolida uveo futsal u trening mlađih kategorija ili Juventus loše radi jer je u školi nogometa zaposlio člana stručnog stožera Talijanske futsal reprezentacije? 
 
*Osim obavezama u Gimki, odnosno u NC Šalati koji je u Vašem vlasništvu, predsjednik ste MNK Uspinjača Gimka. Kako je došlo do preuzimanja simbola hakla u Zagrebu, nakadašnjeg prvaka Europe, Mnk Uspinjače? 
 
Korab: Naša je škola za vrijeme igračke karijere uvijek bila "naslonjena" na klub u kojem smo Kujta i ja igrali, od Orkana do Nacionala. U ljeto 2018. odlučili smo preuzeti Uspinjaču koja je tada bila u silaznoj putanji... U dva prvenstva od kada upravljamo klubom izboreno je doigravanje, ali i osvojena su dva Kupa Hrvatske, dakle dva trofeja. Osim uloge predsjednika obnašao sam i dužnost trenera prvog sastava, ali od ove sezone za trenera je imenovan Krešimir Ćosić izravno iz Akademije Gimka. Nema boljeg "poligona" za razvoj vlastitog kadra i trenerskog i igračkog od svog kluba. Svake godine u seniorskom sastavu dobivaju priliku naši mladići, a trenutno u hrvatskim prvoligašima i drugoligašima kao i u inozemstvu igra više od dvadeset naših nekadašnjih polaznika. 
Kroz nekoliko godina očekujem još više kandidata za naš seniorski sastav koji će u seniore doći nakon desetak godina futsal treninga. Sa takvim predznanjem i stjecanjem iskustva bilo bi pravo čudo i neuspjeh da ne dominiraju u najvišem rangu natjecanja! 
 
Ovom prigodom poručujem roditeljima koji su zainteresirani za upis svojih dječaka da nam se obrate putem društvenih mreža ili mobitela: 098 276 444, 099 466 44 44 i dođu u jedan od naših trening centara ovisno o mjestu stanovanja i uvjere se u kvalitetu našeg rada kroz probne treninge! 
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare