To je to što me zanima!

Kozmetički proizvodi više se neće testirati na životinjama

Tvrtke koje žele svoje preparate prodavati u Europskoj uniji trebat će potvrditi da ih nisu testirale na životinjama, zabrana se odnosi na sve kozmetičke proizvode
Vidi originalni članak

Europska unija od 11. ožujka uvodi zabranu testiranja kozmetičkih proizvoda na životinjama, uključujući i testiranje njihovih sastojaka. Njome su zabranjeni i uvoz i prodaja proizvoda testiranih na životinjama. Zabrana se odnosi na kozmetičke proizvode uključujući i preparate za osobnu njegu kao što su sapuni i zubne paste, piše The Telegraph

Tvrtke iz bilo kojeg dijela svijeta koje namjeravaju svoje preparate prodavati u Europskoj uniji trebat će potvrditi da ih nisu testirale na životinjama. Inicijativu o zabrani su još 90-ih godina pokrenule međunarodna udruga "Cruelty Free International" i američki proizvođač prirodne kozmetike "The Body Shop". 

- Ovo je povijesni događaj, nakon 20 godina lobiranja konačno smo uspjeli zaustaviti testiranja na životinjama. Nadamo se da će i ostatak svijeta slijediti ovaj primjer - istaknula je Michelle Thew, direktorica udruge "Cruelty Free International". 

- Zabrana je tek početak. Svijet ljepote ne smije počivati na okrutnosti - objasnio je Paul McGreevy, direktor američkog proizvođača prirodne kozmetike "The Body Shop". 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • aribica 01.02.2013.

    drago mi je da se počelo raditi i na tome, ako će se kozm.proizvodi raditi KVALITETNO od prirodnih supstanci mislim da neće biti ni potrebno testirati na životinjama,kao što je već i do sada moglo biti, ali izgleda da čisto smeće stavljaju u kreme i ostalu kozmetiku što niti jadne životinje nikako ne podnose, zapitajte se što kupujete dragi ljudi, nemojte biti bedasti i naivni da vam dobrom reklamom prodaju smeće pod suho zlato i još vam totalno unište kožu, njima je samo da zarade na bilo koji način, pa zar mi ipak ne vrijedimo više?????

  • danyk 01.02.2013.

    pozdravljam, pozdravljam i još jednom pozdravljam ovu odluku!

  • TinaBrowneyed 31.01.2013.

    ja bi općenito sva ta kozmetička i farmaceutska testiranja sprovodila nad ubojicama, pedofilima i sličnima To bi bilo najpravednije. Zašto jadne i nevine životinjice moraju patiti zbog nas ljudi, a toliko je ljudskog smeća koje zaslužuje takvo mučenje?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare