Lifestyle

Komentari 14

Kozmetički proizvodi više se neće testirati na životinjama

Kozmetički proizvodi više se neće testirati na životinjama

Tvrtke koje žele svoje preparate prodavati u Europskoj uniji trebat će potvrditi da ih nisu testirale na životinjama, zabrana se odnosi na sve kozmetičke proizvode

Europska unija od 11. ožujka uvodi zabranu testiranja kozmetičkih proizvoda na životinjama, uključujući i testiranje njihovih sastojaka. Njome su zabranjeni i uvoz i prodaja proizvoda testiranih na životinjama. Zabrana se odnosi na kozmetičke proizvode uključujući i preparate za osobnu njegu kao što su sapuni i zubne paste, piše The Telegraph

Tvrtke iz bilo kojeg dijela svijeta koje namjeravaju svoje preparate prodavati u Europskoj uniji trebat će potvrditi da ih nisu testirale na životinjama. Inicijativu o zabrani su još 90-ih godina pokrenule međunarodna udruga "Cruelty Free International" i američki proizvođač prirodne kozmetike "The Body Shop". 

- Ovo je povijesni događaj, nakon 20 godina lobiranja konačno smo uspjeli zaustaviti testiranja na životinjama. Nadamo se da će i ostatak svijeta slijediti ovaj primjer - istaknula je Michelle Thew, direktorica udruge "Cruelty Free International". 

- Zabrana je tek početak. Svijet ljepote ne smije počivati na okrutnosti - objasnio je Paul McGreevy, direktor američkog proizvođača prirodne kozmetike "The Body Shop". 

Najčitaniji članci