To je to što me zanima!

Kremasto osvježenje: Napravite cheesecake s finim borovnicama

Ovaj recept vrlo je lagan i ne oduzima vam puno vremena. Slatka i osvježavajuća fantazija okusa oduševit će svakoga pa ćete uvijek htjeti još
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 1,5 šalica borovnica
  • 1,5 šalica šećera + još dvije žlice
  • 2 žličice kukuruznog škroba
  • žlica limunova soka
  • šalica izmrvljenih keksa
  • 2 žlice maslaca
  • 240 g kremastog sira
  • 240 g kiselog vrhnja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 4 jaja
  • 2 žlice brašna

Priprema: 

  1. Ugrijte pećnicu na 170°C.
  2. Ugrijte borovnice s pola šalice šećera i kukuruznim škrobom. Kuhajte dok ne zavrije pa smanjite vatru i neka se krčka pet minuta.
  3. Ulijte smjesu u blender s limunovim sokom i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  4. Pomiješajte izmrvljene kekse s dvije žlice šećera i maslacem. Utisnite smjesu u lim za pečenje i pecite deset minuta pa ostavite sa strane.
  5. Istucite kremasti sir, dodajte šalicu šećera te kiselo vrhnje i vaniliju.
  6. Dodajte i jedno po jedno jaje pa umiješajte brašno.
  7. Nadjev prelijte preko ispečene kore, a preko prelijte sirup od borovnica.
  8. Stavite tortu u posudu napunjenu s vodom te pecite sat i 25 minuta.
  9. Dobro ohladite i poslužite.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • eho_ 11.09.2021.

    Cheesecake je super u svim varijantama..i još je bolji, ako se tijesto pravi. Nije uopće komplicirano. 

  • nap 11.09.2021.

    Super 👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare