To je to što me zanima!

Krv brže kola: Po zimi češće mokrimo jer se organizam grije

Zimi se ubrzava kolanje krvi u organizmu, kako bi se on prirodno zagrijao, a taj pritisak potiče bubrege da otpuste više tekućine kako bi se stabilizirao tlak u krvnim žilama
Vidi originalni članak

Ako tijekom hladnog vremena češće mokrite, sve je u redu. Ubrzava se kolanje krvi u organizmu, kako bi se on prirodno zagrijao, a taj pritisak potiče bubrege da otpuste više tekućine kako bi se stabilizirao tlak u krvnim žilama.

Tako proizvodimo više urina i potreba za mokrenjem je češća nego ljeti.

Ukoliko noću više od jedanput prekidate san zbog mokrenja, moguće je da patite od nokturije. Razlozi za nokturiju mogu biti povećanje prostate kod muškaraca, pretjerano aktivan mjehur, upala mjehura, dijabetes, problemi sa srcem i bubrezima te tumori i kamenci.

GINEKOLOG OBJAŠNJAVA ZAŠTO Žene bi se trebale pomokriti odmah nakon seksa, baš uvijek

Danas su na tržištu dostupni brojni lijekovi za različita stanja, pa je tako i s poremećajem mokrenja. Ako nema žarenja i pečenja pri mokrenju ili visoke temperature zbog kojih se ljudi odmah moraju javiti liječniku, postoje kućni pripravci i metode kako si mogu olakšati život oni kojima mokrenje prekida dobar san. Preporuka specijalista općenito je smanjiti unos tekućine dva do tri sata prije spavanja.

PRIPREME ZA BLAGDANE Božić ne mora biti stresniji od razvoda, podijelite obaveze...

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 11.12.2019.

    meni se čini da zimi imunitet slab,,i ljeti smo jači nema upala

Komentiraj...
Vidi sve komentare