To je to što me zanima!

Kukca preimenovali u Hitlera, možete li i vi vidjeti sličnost?

Kukac poznat po svom užasnom smradu, podrijetlom iz jugoistočne Azije i Indije, s čovječjim licem, zloglasna je štetočina, a sada je dobio jednako zloglasan nadimak
Vidi originalni članak

Kukac je preimenovan u Hitlera jer izgledom podsjeća na njega. Catacanthus incarnatus, koji se hrani usjevima, uključujući pamuk i kukuruz, dizajnom na leđima podsjeća na lice nacističkog diktatora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kukac poznat po svom užasnom smradu, podrijetlom iz jugoistočne Azije i Indije, poznat kao smrdljiva stjenica s čovječjim licem, zloglasna je štetočina i poznato je da proždire usjeve voća, pamuka, kukuruza, soje i indijskog oraščića.

NE ŽELITE IH IMATI U KUĆI Ove stvari privlače glodavce i kukce u dom - obratite pažnju!

Sada buba ima novi razlog za svoju zloglasnost jer je preimenovana u Adolfa Hitlera.

- Trend imenovanja buba po popularnim ličnostima započeo je nedavno kada je Catacanthus incarnatus nazvan Hitler jer podsjeća na lice njemačkog diktatora - navodi New Indian Express.

Druge su vrste dobile ime po ikonama Bollywooda kao što su Amrish Puri i AK Hangal, stoji u časopisu.

Rečeno je da je cilj stvoriti interes kod studenata istraživača olakšavanjem identifikacije proučavanja kukaca.

Promatrači divljih životinja dali su mješovitu reakciju na usporedbu.

- Člankonošci ne trebaju Hitlera! Pretpostavljam da postoji neka sličnost s njim, kao što je slučaj i s paukom Napoleonom. Ali različiti pojedinci mogu vidjeti različite stvari u prirodi i zato više volim druga imena i nadimke. Da sam ja buba, sigurno se ne bih volio uspoređivati s Hitlerom - rekao je fotograf Michael Lassle, koji je primijetio insekta u Langkawiju u Maleziji.

David Ong, koji je fotografirao stvorenje u šumi blizu Kuala Lumpura, rekao je da je Elvis bolja usporedba, ali je dodao da mu ne smeta ni ovaj nadimak, prenosi Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO: DANKO AŽIĆ REAGIRAO NA 'MAMIĆEV REP'

- U redu je jer je to samo uobičajeno ime. No, točnije je koristiti znanstveno ime. Nazvali smo ga muškim licem bez referiranja na bilo koju određenu osobu - objašnjava Ong.

Najvažnija obrana ovog stvorenja je njegov miris, prema stručnjaku Sadashivu Waghmareu, docentu zoologije u Sjevernoj Maharashtri, na Sveučilištu u Jalgaonu, u Indiji.

- Izlučuje mirise kroz svoju smrdljivu žlijezdu, koja se nalazi na njegovom metatoraksu, radi zaštite od neprijatelja. To je vrlo česta vrsta - dodaje Sadashiv.

Catacanthus incarnatus otkrio je 1778. britanski entomolog Dru Drury, prema časopisu Scientific American.

MOĆNA ŽIVOTINJA Ako vidite ovog kukca u kući ne ubijajte ga jer je jako koristan

Idi na 24sata

Komentari 16

  • klincek123 21.02.2023.

    lik je isti kao onaj zločesti iz igre Crash

  • kadćekraj 21.02.2023.

    Meni sliči na Željka Pervana.

  • Bucka.Li 21.02.2023.

    Malo mu se razdvojili brčići...ali isti on..🤨

Komentiraj...
Vidi sve komentare