To je to što me zanima!

Lagani rižoto od tikve, špinata i parmezana - fini i zdravi obrok

Ukoliko vam je ponestalo ideja što napraviti za ručak ili večeru, a da nije teško za probavu, tu je prefini rižoto. Idealan je za toplije dane kada je bolje jesti što laganiju hranu
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 recepata iz 1952.: Sarma, paprikaš, fileki, krumpir, juhe...

Sastojci:

3 žlice maslinova ulja, 1 tikva, 3/4 žličice soli, 3/4 žličice mljevenog crnog papra, 4 šalice povrtnog temeljca, 1 šalica vode, 500 g svježeg mladog špinata, paketić zamrznutog, 4 žlice maslaca, 1 glavica luka, 2 češnja češnjaka, 2 šalice riže, 1 šalica bijelog vina, 100 g parmezana, nekoliko listića svježe kadulje, malo mljevenog muškatnog oraščića, 1/4 šalice poprženih pinjola

Priprema:

Zagrijte dvije žlice maslinova ulja na tavi i pržite pola tikve narezane na kockice. Posipajte soli i paprom te je premjestite u zdjelu sa strane. Na tavi sada pirjajte ostatak tikve, a kad omekša, preselite je u veću posudu, prelijte temeljcem i pustite neka vrije. U tavu dolijte ulja i kad se zagrije, na njemu pirjajte špinat dok listovi povenu.

IZNENADITE NEPCE Tri odlična recepta za tacose: Klasični, pizza-taco i fina juha

Maknite ga na stranu. Otopite maslac pa na njemu pirjajte luk i češnjak. Dodajte rižu, posolite, popaprite i miješajte dok joj rubovi postanu prozirni. Dodajte vino i kadulju, pirjajte dok se upije. Temeljac s bundevom procijedite i dodajte ga pomalo riži.

Dodajte i pola popržene tikve i tako dok potrošite temeljac i dok riža omekša. Tada umiješajte još maslaca, parmezan, popržene pinjole, muškatni oraščić, špinat i ostatak tikve te poslužite.

Zanima vas ova tema? Pročitajte i ovo: Ne bacajte ih: Ove vrećice imaju osam genijalnih primjena

POGLEDAJTE NAŠ NOVI SERIJAL 'DESERTI OD OKA' S VODITELJEM DEANOM KOTIGOM: 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare