Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Ne bacajte ih, ove male vrećice imaju osam genijalnih primjena

Ne bacajte ih, ove male vrećice imaju osam genijalnih primjena
1

Silica vrećice se mogu naći u novim artiklima, poput torbi, cipela, novčanika i na njima stoji upozorenje jer su otrovne ako ih progutate, no ipak su vrlo korisne u svakodnevnim situacijama

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ručak za četveročlanu obitelj: Svaki dan, za manje od 30 kn!

Nije važno kupujete li tenisice ili neki lijek za baku, vjerojatno ćete naći ove male vrećice silika gela u kutiji ili spremniku. Većina ih jednostavno baci u smeće bez razmišljanja, no one su zapravo vrlo korisne, piše Bright Side.

1. Spašavaju mobitel

Pad u vodu ili polijevanje mobitela česte su nezgode, zbog kojeg se skupi uređaji mogu pokvariti. Silica vrećice pravi su saveznik koji mobitelu može spasiti život -  izvadite bateriju i memorijsku karticu (ako je imate) i mobitel stavite u posudu s ovakvim vrećicama - to će izvući vlagu.

Fantastični trikovi: Očistite si cijeli dom bez skupih sredstava
Fantastični trikovi: Očistite si cijeli dom bez skupih sredstava

2. Produljuju vijek trajanja britvice

Oksidacija i vlaga su najčešći uzrok brzo zatupljivanja jednokratnih britvica. To možete spriječiti stavljanjem britvice u posudu sa silica gelom nakon korištenja, čime će ona ostati oštra trostruko dulje.

3. Čuvaju šminku

Make-up paleta

Vlaga smeta i kozmetičkim proizvodima, pogotovo onima u prahu poput pudera, sjenila... Doskočite tome tako da jednu do dvije silica vrećice stavite u kozmetičku torbicu.

4. Štite uspomene

Slike su pokazatelj starih vremena, no to se ne mora na njima baš doslovno vidjeti - spriječite propadanje i blijeđenje fotografije tako da u kutiju s njima stavite jednu do dvije vrećice silice.

5. Za manje neugodnih mirisa

Silica gel vrećice trikovi

Osim što mogu "pokupiti" vlagu, silica vrećice odlično upijaju i mirise. Odlična ideja je stavljanje nekoliko njih u torbu za trening, što će spriječiti širenja mirisa znoja u njoj.

6. Protiv zamagljivanja

Ovaj trik djeluje na prozorima u domu, ali i u automobilu. Naprosto postavite nekoliko vrećice tik do prozora, a one će opet upiti vlagu - koja je glavni uzrok zamagljivanja.

Trikovi poznatog chefa: Kako dobiti savršeno hrskav pomfrit
Trikovi poznatog chefa: Kako dobiti savršeno hrskav pomfrit

7. Sušenje cvijeća, čuvanje sjemena...

Sadite li vlastito voće i povrće, tada vjerojatno koristite i vlastito sjeme. Kako bi ga pravilno pohranili i spriječili nastanak plijesni, u posudicu stavite jednu vrećicu silica gela. Također, ako sušite cvijeće, silica gel će znatno ubrzati proces. 

8. Da dulje miriše

Nakon pranja, sve obično miriši odlično - no dok dođe na red za korištenje, već može izgubiti miris. U ormar naprosto stavite nekoliko silica vrećica, pa će se miris svježine dulje zadržati.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recept iz 1952. za kruh bez kvasca - sa sodom bikarbonom

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin:

Pokretanje videa...

00:34
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu