To je to što me zanima!

Laki recept za najbolje brownije

Mnogi obožavaju brownie kolač i riječ je o sočnoj i ukusnoj slastici, a uz stotine recepata koji se mogu pronaći na internetu teško je odabrati onaj pravi koji jamči najbolji mogući rezultat
Vidi originalni članak

Kombinirajući te recepte uz primjenu vlastitih znanja i trikova, BuzzFeed donosi jedinstveni recept za najbolje brownije ikad.

POGLEDAJTE VIDEO: Recept za zobene keksiće

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

1. Kvalitetna čokolada

Kvaliteta čokolade može igrati presudnu ulogu. Crna ili mliječna, to ovisi o vašem ukusu, ali svakako birajte onu kvalitetniju.

2. Dodajte kakao

Kako biste istaknuli okus čokolade, u smjesu dodajte kakao prah. No pritom pripazite na teksturu kako kolač ne bi ispao suh na vrhu i gušći na dnu.

3. Espresso prah

Kako biste još istaknuli čokoladne arome, u smjesu možete dodati i malo espresso praha. Ako vas brine višak kofeina, birajte prah koji ne sadrži kofein.

'KAMENI BROWNIE' "Ne vjerujte Jamieju Oliveru: Ovako izgleda brownie rađen baš prema njegovom receptu"

4. Birajte tamniji šećer

Kako biste dodali arome vašem kolaču, birajte tamniji smeđi šećer radije nego onaj svijetli. Tamniji šećer ima više melase, što znači da je bogatijih aroma.

5. Ne zaboravite na sol

Iako se čini kontraproduktivno, sol ističe slatkoću kolača.

6. Ne brzajte

Kad mutite jaja sa šećerom, ne brzajte i mutite ih još malo dulje nego što mislite da biste trebali. Smjesa treba izgledati kao vrlo gusto tijesto za palačinke. Zato jaja treba mutiti 10 minuta. To će u tijesto unijeti dovoljno zraka da ostane meko i nježno, a ne da potone i postane tvrdo i gusto.

7. Brašno i kakao prah valja prosijati

Na taj način ćete ukloniti sve grudice, a smjesa će biti spremna da je odmah ubacite u tijesto. Ako ste toliko vremena posvetili miksanju jaja i šećera, bila bi šteta to pokvariti loše prosijanim brašnom.

8. Protresite tepsiju

Nakon 20 minuta pečenja, izvadite smjesu s brownijima iz pećnice i protresite je te lupite tepsijom o kuhinjski stol. To će protresti vrh kolača, ali i izjednačiti unutrašnju strukturu.

NE MOŽE BITI JEDNOSTAVNIJE Napravite ukusne čokoladne browniese sa samo tri sastojka

9. Još soli

Nakon što ste protresli tepsiju, po vrhu kolača posipajte sol. Na taj način sol neće potonuti na dno kolača, što bi se inače dogodilo već u prvim minutama pečenja.

10. Još 20 minuta pečenja

Brownieje vratite u pećnicu na još 20 minuta, a zatim ih izvadite i ostavite da se ohlade. Malo će se spustiti, no ne brinite. To će rezultirati jednakom teksturom kroz cijeli kolač koji će biti sočan i mekan. A zatim samo uživajte.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 20.07.2021.

    Hm, fino

Komentiraj...
Vidi sve komentare