To je to što me zanima!

Lazanje s inćunima - patlidžan umjesto tijesta savršeno paše

U posudu za pečenje posložite prvi red lazanja i prelijte dijelom bešamela, mješavinom patlidžana i sira, dodajte kolutiće rajčica, ocijeđene inćune, bosiljak...
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g lazanja
  • 2 limenke inćuna u maslinovu ulju
  • 2 patlidžana
  • 250 g rajčica
  • 1/2 crvenog luka
  • 200 g tvrdog sira
  • 100 g mozzarelle
  • 2 žlice maslinova ulja
  • listovi bosiljka
  • sol
  • papar
  • 4-5 mini rajčica

Bešamel:

  • 40 g maslaca
  • 40 g brašna
  • 5 dl mlijeka
  • 50 g paremzana
  • sol
  • papar
  • mušaktni oraščić

Priprema:

Patlidžan narežite na tanke ploške, posolite i ostavite neko vrijeme dok ne ispuste tekućinu. Ocijedite ih i prepržite u grill tavi na malo ulja sa sjeckanim lukom. Narežite rajčice na kolutiće i pomiješajte ribani sir s patlidžanima. Pripremite bešamel umak; svijetlo prepržite na otopljenom maslacu brašno, zalijte s mlijekom i miješajte dok ne dobijete gusti glatki umak.

Začinite ga solju, paprom i muškatnim oraščićem, te umiješajte ribani parmezan. U posudu za pečenje posložite prvi red lazanja i prelijte dijelom bešamela, mješavinom patlidžana i sira, dodajte kolutiće rajčica, ocijeđene inćune, bosiljak i završite novim redom lazanja.

Ponovite nekoliko redova dok ne potrošite sve sastojke. Zadnju lazanju premažite bešamelom i posložite nekoliko ploška patlidžana, inćuna i cherry rajčica. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C, izvadite i dodajte izmrvljenu mozzarellu te vratite u pećnicu dok se ne rastopi.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • montello 06.01.2017.

    pa neloše samo inćune ne volim

  • 06.01.2017.

    ne izgleda loše..

Komentiraj...
Vidi sve komentare