Sastojci:
Bešamel:
Priprema:
Patlidžan narežite na tanke ploške, posolite i ostavite neko vrijeme dok ne ispuste tekućinu. Ocijedite ih i prepržite u grill tavi na malo ulja sa sjeckanim lukom. Narežite rajčice na kolutiće i pomiješajte ribani sir s patlidžanima. Pripremite bešamel umak; svijetlo prepržite na otopljenom maslacu brašno, zalijte s mlijekom i miješajte dok ne dobijete gusti glatki umak.
Začinite ga solju, paprom i muškatnim oraščićem, te umiješajte ribani parmezan. U posudu za pečenje posložite prvi red lazanja i prelijte dijelom bešamela, mješavinom patlidžana i sira, dodajte kolutiće rajčica, ocijeđene inćune, bosiljak i završite novim redom lazanja.
Ponovite nekoliko redova dok ne potrošite sve sastojke. Zadnju lazanju premažite bešamelom i posložite nekoliko ploška patlidžana, inćuna i cherry rajčica. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C, izvadite i dodajte izmrvljenu mozzarellu te vratite u pećnicu dok se ne rastopi.