To je to što me zanima!

Ledeni čaj Mojito je osvježenje za kraj ljeta: Uživajte u napitku

Iako u klasični Mojito ide rum, ova alternativa s ledenim čajem ne sadrži alkohol pa je pogodna za svakog. U ovaj napitak ne ide rum, nego zeleni čaj, korica limete, kockice leda, med i listovi mente
Vidi originalni članak

Iako se ljeto lagano bliži kraju, ledeni čaj je napitak koji rado pijemo sve do jeseni. Osobito je popularan ledeni zeleni čaj s mentom, koji je inspiriran ljetnim klasikom - koktelom Mojito.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako u klasični Mojito ide rum, ova alternativa s ledenim čajem ne sadrži alkohol pa je pogodna za svakog. Ono što trebate je zakuhati vodu kao za klasičan čaj. To je najbrže napraviti u kuhalu. U vrelu vodu dodajte vrećicu zelenog čaja i koricu limete. Pomiješajte to i stavite na štednjak da se kuha pet minuta. Nakon toga, izvadite vrećicu čaja i koricu limete. Ostavite da se potpuno ohladi.

ISPROBAJTE NEŠTO NOVO Koktel za 5: Daiquiri od lubenice

Možete mu dodati med, ako želite slatku varijantu. Kad se ohladio, u posudi pomiješajte led, tri narezane kriške limete i 10-12 listova metvice. Sve dobro promiješajte i ostavite dva sata u hladnjaku da se ohladi prije posluživanja. Stavite ovaj napitak u čašu koju inače koristite za koktele i uživajte u ovom napitku na svojoj terasi, dok zamišljate da ste i dalje na odmoru. 

RECEPTI Čaša puna zdravlja: Pripremite ove zdrave sokove za svaki dan

POGLEDAJTE VIDEO: DOM IZ BAJKE SA SLAVICOM DE JONG

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nap7 19.08.2022.

    Limera med menta super je🍹

Komentiraj...
Vidi sve komentare