To je to što me zanima!

Letenje u balonu može biti i savršen poklon za rođendan

No na današnji dan 1793. godine Francuz Jean Paul Blanchard u Philadelphiji je pred okupljenom masom izveo je jedan od prvih letova balonom
Vidi originalni članak

Nebeske visine od davnina su privlačile mnoge pa su ih tako pokušali i dosegnuti. Balon na vrući zrak izumili su Joseph Michel i Jacques Étienne Montgolfier u Francuskoj 1783. godine.

No na današnji dan 1793. godine Francuz Jean Paul Blanchard u Philadelphiji je pred okupljenom masom izveo je jedan od prvih letova balonom. Poletjevši iz vrta dvorca La Muette kod Pariza, dosegao je u visinu od gotovo 1.000 m. Letio je iznad grada otprilike 25 minuta, prešavši udaljenost od 12 km.

Letovi su popularni i danas, a oni koji su to iskusili tvrde da je to odličan doživljaj koji se ne zaboravlja. Ipak, to bi trebali izbjeći oni koji se boje visina. U košaru balona na vrući zrak stane nekoliko ljudi pa ovo može biti i savršeni rođendanski dar ili zabava za društvo, a stoji oko 1500 kuna.

SAVJETI STRUČNJAKA Kako napraviti 'društveni balon' za sigurno druženje ove zime?

Baloni na vrući zrak se i danas uobičajeno koriste kao slobodni baloni, dakle baloni koji nemaju izravno upravljanje smjerom leta, već smjer leta određuje vjetar.

Ono što je sigurno jest da će vas iskustvo i ljepota leta u balonu ostaviti bez daha.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare