To je to što me zanima!

Liječnici majci ugradili balone u lice: Želim izgledati normalno

Jennifer Hiles (29) boluje od arteriovenozne malformacije na licu zbog čega joj je stalno prijetilo iskrvarenje. Liječnici su uspjeli otkloniti smrtnu opasnost, ali pred njom su još brojni zahvati
Vidi originalni članak

Sve što želim je da se mogu pojaviti s djecom i mužem u javnosti, a da mi nitko ne dobacuje. Dosta mi je toga da budem sramežljiva i skrivam se. Želim biti ono što jesam i da me bude baš briga šta drugi misle. Ne moram izgledati savršeno, samo želim izgledati normalno, kaže Jennifer Hiles (29) koja boluje od arteriovenozne malformacije (AVM), zapetljaja normalnih i proširenih krvnih žila, na licu.

Zbog svoje bolesti može umrijeti svakog trena od krvarenja, a početkom godine Amerikanka je pronašla liječnike koji su uvjereni da joj mogu pomoći.

Oni su joj u lice ugradili balone različitih dimenzija koji su joj raširili kožu kako bi njome mogli prekriti dijelove unakažene ožiljcima.

- Oni su poput silikona koji se stavljaju u grudi, samo što su kod mene na licu. U pitanju su veliki baloni ispunjeni fiziološkom otopinom. Užasno je bolno nositi ih, ali to je nešto što moram napraviti kako bih konačno mogla biti zdrava - rekla je Jennifer Daily Mail.

Balone su joj uklonili nakon osam tjedana, a liječnici su ih svakog tjedna dodatno napuhivali kako bi što više raširili kožu. Kirurzi su Jennifer morali ukloniti nos i rekonstruirati ga od kosti čeljusti, a kožom su prekrili ožiljke. Nakon toga Hiles je morala proći još šest operacija.

- Kad sam se probudila osjećala sam se tako dobro kao da uopće nisam bila na operaciji - kazala je ova majka dvoje djece koja je presretna što napokon na licu nema tragova AVM-a. 

Najveća potpora Jennifer su dvije kćeri i suprug Dustin VanOverschelde (27). Liječnici su sretni što su joj uspjeli podariti šansu za normalnim životom. Iako su pred njom još brojne operacije i postoji mogućnost da joj se AMV vrati, Jennifer više nije u opasnosti od krvarenja i liječnici vjeruju da će njezino stanje uspjeti držati pod kontrolom. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • koko82 14.09.2016.

    da da... super... nego ste culi da novi bljakphone nece imat prikljucak za slusalice.....?....

  • montello 13.09.2016.

    užasno

  • PATRICIA 13.09.2016.

    Uzasna bolest.Sretan oporavak!

Komentiraj...
Vidi sve komentare