To je to što me zanima!

Lijek za podočnjake: Brišu ih bademi, jabuke i vrećice čaja

Snaga čajeva: Iako je umivanje hladnom vodom prva pomoć kod podočnjaka, vrećice crnog i zelenog čaja osvježit će natečene oči, a pomažu kriške jabuke te bademi
Vidi originalni članak

Koža ispod očiju najnježnija je i najtanja, pa se na njoj najprije pojavljuju znakovi umora. Iako je najbolje sredstvo protiv podočnjaka dovoljno sna, mogu pomoći i mali kućni lijekovi. 

Umivanje hladnom vodom je prva pomoć kod podočnjaka, a za bolje rješenje na oči stavite dvije ohlađene vrećice čaja i držite ih dvadeset minuta. Za to su idealni zeleni i crni čaj jer sadrže tein koji smanjuje otekline, a biljni čajevi poput kamilice sadrže tvari koje smiruju upalu i crvenilo. 

Jabuka je također odlično rješenje za natečene oči. Ohladite je u hladnjaku i stavite kriške preko očiju da odstoje deset minuta. Tanin iz jabuka ima protuupalna svojstva i pomaže smanjenju otečenosti. Isto vrijedi i za krastavac. Hladne kriške krastavca držite na zatvorenim očima najmanje deset minuta. 

Ako su oči jako natečene, možete upotrijebiti i umirujuće losione za oči koje treba obvezno držati u hladnjaku. Kao prirodni facelifting služi i bjelanjak. On se se koristi kao maska za zatezanje kože jer sprečava nastajanje bora. U zdjeli izmiksajte nekoliko bjelanjaka da se stvrdnu, kistom nanesite smjesu ispod očiju, ostavite nekoliko minuta pa isperite vodom. Koža će sigurno zablistati. A ako se podočnjaci često pojavljuju, nabavite bademovo ulje i nježno ga nanosite oko očiju svakog jutra i večeri. 

Područje oko očiju: Tražite kreme s kofeinom i retinolom

Idi na 24sata

Komentari 7

  • DARIJA CRNKOVIĆ 20.10.2013.

    krastavci na oči :)

  • SA-SU 17.10.2013.

    Čitajući ovo sam postao gladan, sve samo fine delicije! :))

  • muskarac 17.10.2013.

    imam dobar ten ali me podocnjaci satrase.. crne se do obraza, jel proba ko to bademovo ulje na podocnjake???

Komentiraj...
Vidi sve komentare